Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Resebloggarna guidar: så planerar du en längre resa!

Moa Alfredsson 24/05
Bloggarna som reser jorden runt peppar dig till att våga!

Sofia och Fredrik är resebloggarna som just nu är på en 15månader lång upptäcktsresa jorden runt. Drömmer du om att göra en liknande resa? Här är parets bästa råd för att faktiskt genomföra drömresan!

 

Vårt tips till alla som vill göra en liknande resa är egentligen ganska enkelt - Bestäm dig för att göra det, sätt dig ner och fundera på hur din resa skulle se ut och planera därifrån. Saker och ting tar längre tid än man tror, och det kan vara mycket som behöver fixas med innan resan beroende på var i livet du befinner dig. Skriv en lista över allt som ska fixas och börja bocka av de så snart som möjligt, dra inte ut på det. Tro på dig själv, du klarar allt du vill - en långresa kommer att få dig att växa otroligt som person och du kommer att lära känna dig själv och hitta nya sidor hos dig själv som du inte visste du hade.

Såhär härligt kan man ha det på resande fot!

Vi har förstått att det är väldigt lätt att hitta ursäkter till varför man inte kan göra en långresa, men det handlar nog i grund och botten mest om en rädsla. Vanliga ursäkter vi hör är;

Jag kan inte ta ledigt från jobbet. Har du frågat?

Jag kan inte säga upp mig. Är jobbet viktigare än att uppfylla din dröm? I dagens samhälle är det vanligt att byta jobb efter ett par år, kanske är det dags för det och varför inte ta ledigt lite innan du börjar på ett nytt jobb?

Jag har precis köpt bostad. Hyr ut den (hyran kan stå för såväl ränta som amortering).

Jag har barn. Kan inte de följa med? Det gäller givetvis att anpassa resan lite, men det är ingen omöjlighet.

Min partner vill inte resa. Inte överhuvudtaget, eller inte ett helt år? Kanske vill din partner följa med om ni gör en kortare resa? Prata om det och kompromissa.

Jag har inte råd. Se över dina utgifter och försök att börja spara lite till det. Att resa i två, tre månader i t.ex Sydostastien behöver inte vara så dyrt. Många kommer undan med under 10000kr per person och månad i dessa länder om man lever enkelt och billigt.

Jag är för gammal. Säger vem? Vi har träffat många äldre under vår resa som varit ute på långresor. 

Tack Sofia och Fredrik för att ni påminner oss om att det inte finns några ursäkter för att inte följa sina drömmar!
Gilla
Visa fler kategorier