3 skräckfilmer du inte får missa inför Halloween

Letar du efter den perfekta rysaren att titta på under Halloween? Oavsett om du gillar klassiska eller moderna skräckupplevelser, finns det något för alla som vill känna kalla kårar längs ryggraden. Här är tre skräckfilmer som garanterat skapar den rätta kusliga stämningen för Halloween-kvällen – från tidlösa ikoner till mörka mysterier.


1. Bird Box

Foto: Netflix

"Bird Box" är en psykologisk skräckfilm från 2018 där en osynlig kraft driver människor till självmord när de ser den. För att överleva måste karaktärerna, inklusive huvudpersonen Malorie (Sandra Bullock), bära ögonbindlar när de är utomhus. Filmen följer Malories kamp för att skydda sina två barn i en postapokalyptisk värld och deras farliga resa till en möjlig säker plats.

Streama Bird Box på Netflix.

2. Halloween

Foto: IMDB

"Halloween" från 1978 är en klassisk skräckfilm som följer seriemördaren Michael Myers, som rymmer från ett mentalsjukhus 15 år efter att ha mördat sin syster. På Halloween-natten återvänder han till sin hemstad och börjar förfölja tonåringen Laurie Strode (spelad av Jamie Lee Curtis) och hennes vänner. Filmen är känd för sin ikoniska maskerade mördare, spänningen som byggs genom minimal dialog och den skrämmande musiken.

Hyr/köp på Apple TV eller SF Anytime.

3. Sleepy Hollow

Foto: IMDB

"Sleepy Hollow" (1999), regisserad av Tim Burton, är en gotisk skräckfilm baserad på Washington Irving's novell The Legend of Sleepy Hollow. Filmen följer Ichabod Crane (spelad av Johnny Depp), en polisdetektiv från New York som skickas till den lilla byn Sleepy Hollow för att utreda en serie mord. Offren har alla blivit halshuggna, och byborna tror att den mytomspunna Huvudlösa ryttaren ligger bakom morden. Filmen är känd för sin mörka, dimmiga atmosfär och Burtons unika visuella stil.

Här kan du titta på Sleepy Hollow: Google Play, Apple TV, Amazon Prime och ViaPlay

/
/
stats