Så återvinner du dina grönsaker!
Visste du att du kan sätta ett salladsskrutt i vatten, så vips – växer det ut en ny sallad. Samma sak med purjolöken. I denna lista hittar du vilka grönsaker du inte ska slänga efter användning.
1. Odla avokado
Avokado är både gott och nyttigt men det kan i längden bli lite pricey. Odla istället upp en egen avokadoplanta av kärnan och var snäll både mot naturen och plånboken.
2. Återvinn din purjolök
Purjolök. Tråkig att handla och svår att bära hem i de för grunda påsarna. Stoppa din purjolöks-snutt i ett glas vatten så blir du kvitt det besväret.
3. Förnya din sallad
Spara ditt sallads-skrutt, ställ i ett glas vatten och vips – ny sallad. Glöm dock inte att byta vattnet varje dag. Vi vill ju inte att det ska börja ruttna!
4. Odla fram din egna basilika-armé
Köpebasilikan är sällan den mest frodiga eller tåliga. Men du kan med lätta knep förvandla den lite mesiga busken till en kraftig basilika-armé.
Tips värda guld och gröna skogar!