Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Kolla: Så gör du en imponernade snygg AIK-tårta

blogg.se 04/07
Tycker du att AIK är det absolut bästa laget som någonsin har funnits? Ja, då kommer du att bli ruggigt imponerad av Madeleines konstverk. Här berättar hon hur hon gjorde tårtan.

Är du ett stort AIK-fan? 

Ja, då är det bara att kavla upp ärmarna och bevisa det. 

För nu ska det bakas tårta. 

 

 

Inuti denna AIK-tårta gömmer det sig tårtbottnar, hallonsylt, vaniljkräm och vispad grädde. Den är täckt och dekorerad i svart marsipan och sockerpasta. Sååå fin! 

 

Du börjar med att göra tre lika deler av ljus botten, recept här.  

 

 

Hallonsylt:

150 g hallon

75 g socker

Lite pressad citron

 

Gör hallonsylt så här:

Koka upp på hög värme under omrörning och låt koka ca 6-10 min, skumma av löpande. När den nått ca 105 grader och tjocknat lite tar man av den och häller upp i en burk.

 

Vaniljkräm:

400 g mjölk

100 g vispgrädde

1 1/2-2 vaniljstänger

120 g socker

6 äggulor

20 g mjöl

20 g maizena

 

Gör vaniljkräm så här:

Häll ner mjölk och grädde i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstängerna, lägg ner i kastrullen. Hetta upp på medelvärme tills det kokar, häll över i en bunke och låt stå i kylskåp över natten. Ta fram vaniljmjölken och värm på. Vispa äggulorna i en bunke av metall, tillsätt socker och mjöl och vispa till en slät smet. Sila mjölken och häll ner i äggblandningen medan du vispar. Häll över i en kastrull på medelvarm platta. Rör om ända ner i botten HELA tiden (annars tjocknar den ojämnt och blir klumpig). När krämen tjocknat betydligt, ta av från plattan och fortsätt röra någon minut innan du häller av de till en annan skål.

 


Nu är det dags för att göra själva dekorationen: 

Skriv ut en bild på AIK:s sköld. Klipp ut. Använd som mall för själva formen. Skär ut basen på skölden i svart marsipan. Rulla flera långa smala "korvar" av gul sockerpasta och forma till guldig kant. 

Skär ut en gul rektangulär bit till mittdelen. Forma och skär så att den passar. Lägg gul rand över och under den biten. Skär ut bokstäver i svart sockerpasta och lägg på. Måla kanterna, solen, årtalet, ränderna och mitten på bokstäverna med ätbar guldfärg
Vad tyckte du om tårtan?DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

Gilla
Visa fler kategorier