Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Kolla: Så gör du sommarens absolut snyggaste drink 

blogg.se 13/05
Den här drinken kan ju vara bland det finaste vi har sett på länge. Men låt inte det lura dig. Den är faktiskt riktigt enkel att göra.

Hur god som helst och fantastiskt stilig. 

Här är grymma sommardrinken som kommer att imponerar stort på gästerna. 

Den är inte alls svår att göra, men det är ju inget du behöver säga högt. 

 

Den här galet snygga drinken bär det flashiga namnet: Rosa champagnegranité. Den kommer GARANTERAT att få stor uppmärksamhet. Det är svårt att tro att den faktiskt är väldigt enkel att göra. 

 

 

 

Passar perfekt under sommarens varma dagar, på grillfesten eller när suget efter en lyxig eftermiddagsdrink i solen slår till. Om du vill ha en alkoholfri variant så byt ut champagnen till ett riktigt torrt alkoholfritt mousserande vin. Det här receptet hittades i Made by Marys grymt inspirerande mat- och bakblogg. 

 

Rosa champagnegranité med granatäpple

6-8 drinkar

750 ml torr rosa champagne eller mousserande vin (MAX 10 gram socker per liter vin/champagne, annars kommer den inte att frysa)

3 dl strösocker

3 dl vatten

2 dl kallt vatten

1 granatäpple

 

 

GÖR SÅ HÄR: 

Blanda socker och vatten till sockerlag. Dela granatäpplet och lossa försiktigt granatäppelkärnorna och rör ner i sockerlagen, koka upp på medelhög värme och låt koka i tre minuter.

Sila sockerlagen genom en finmaskig sil, pressa granatäppelkärnorna mot silens botten så att så mycket saft som möjligt pressas ur dem. Låt sockerlagen svalna helt och blanda sedan med champagnen och ytterligare två deciliter kallt vatten, blanda noga.

Häll upp i en frystålig form, gärna en lite hårdare form (det blir enklare att raspa fram granitén då) och låt frysa i minst 8 timmar, gärna över natten. Så här långt kan man förbereda dagen innan.

 

VID SERVERING: 

Kyl martini- eller margaritaglas i frysen några minuter, ta fram en gaffel och rispa fram kristaller genom att dra/rispa med gaffeln i den frysta granitén. Skopa upp iskristallerna med en kall sked och fördela i de kalla glasen.

 

Servera direkt!


Sugen på att göra denna rosa dröm?

 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 
Gilla
Visa fler kategorier