Så gör du supergod slushie – med rabarber, lime och fläder
Läskande, syrlig och underbart god. Du vill inte missa denna fantastiska dryck. Passar perfekt en solig dag och är en fröjd för både öga och gom.
Vansinnigt god, det är den.
Och dessutom så enkelt att göra.
Bara tuta och köra!
Rabarberslushie med lime och fläder
2-4 portioner
4 rabarberstjälkar, cirka 400 gram
3 dl + 3 dl vatten
1,25 dl rörsocker
Saft från 1 lime
Utspädd flädersaft
Tips:
Om du vill ha en drink så går det att tillsätta cider eller mousserande vin istället för flädersaft alternativt 4 cl rom för en drink som påminner om rabarber mojito.
Gör så här:
Skär rabarberstjälkarna i tunna skivor och blanda med hälften av vattnet (3 dl) i en stor kastrull. Låt rabarbern småputtra på medelhög värme, under lock, i cirka 5 minuter eller tills den är mjuk. Passera rabarbern, som nu är en mjuk puré, genom en finmaskig sil.
Använd en sked för att pressa ut saft och mjukt fruktkött genom silen. Tillsätt sockret och rör tills allt socker löst, tillsätt resterande mängd vatten (3 dl). Frys sedan in i ett fryståligt kärl som rymmer mint 1 liter. Låt stå i frysen minst 6 timmar eller över natten.
Vid servering:
Följ instruktionerna ovan. Fördela sedan limesaften över granitén och toppa upp med flädersaft. Garnera med en myntakvist.
Drick och njut!
Receptet publicerades först här