Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans bloggare berättar hur hon lyckades gå ner 95kg i vikt!

Moa Alfredsson 28/05
My delar med sig av den livsförändrande viktresan!
2010 vägde My 170kg och läkarna förespådde hennes död inom 2år. Idag lever hon ett helt annat liv. På sin blogg berättar My om hur hon lyckades ändra sitt liv och på egen hand gå ner 95kg. Nu är hennes mål att inspirera andra! 

 

Hej Bästa MY! Vem är du och vad kan vi läsa om på din blogg?
Jag är 28 år gammal, civilingenjör och jobbar som nationell utbildningschef på ett globalt IT-företag. Min blogg handlar om min viktresa som jag har gjort på -95 kg genom att eliminera kolhydrater ur kosten. Den är experimentell då jag provar nya rön och sätt att äta på. Den fokuserar också på sockerberoende som många lider av i dag – helt i onödan! 

Mathat, här berättar My om fenomenet!

Du skriver ju bland annat om din viktresa, hur hittar man motivationen för att förändra en livsstil så som du gjort?
Det gäller att inte kriga sig fram med viljestyrka, viljestyrka är en begränsad resurs. Vi måste sluta leva i projekt och hitta den livsstil som passar just vår individuella biokemi. Det är inte meningen att vi skall plåga oss ner i vikt. När vi hittat rätt i biokemin kommer kroppen gå ner i vikt, utan att du behöver kriga dig fram genom livet.

My berättar om 12-stegsprogrammet mot matmissbruk!

Varför valde du att äta just LCHF?
Den kosten passar mina behov väldigt bra. Jag slipper räkna och väga maten – jag äter när jag vill och hur mycket jag vill. Jag slipper vara hungrig och jag slipper bli trött efter varje måltid. LCHF har också läkt ut mina allergier och astma och håller mig fokuserad hela dagen utan svajande blodsocker.

Läs inlägget My är extra stolt över! 

Som sista fråga måste vi få veta vad som inspirerar dig?
Starka kvinnor som vågar gå utanför boxen! Jag själv försöker att inte inpassa mig i dagens normer. Jag har valt ett mansdominerat yrke, vägrar att plastikoperera mig efter min viktresa och äter en radikal kost – precis den motsatta mot veganismtrenden som är väldigt stark just nu. För det får jag en hel del skit och då behöver man inspireras av andra kvinnor som vågar bryta normen. Det ger kraft när det blåser!

GILLADE DU DETTA KANSKE DU TYCKER OM:

- Träningsbloggaren tipsar: Så kommer du igång med träningen!

- Så gör du för att inte bidra till perfektionshetsen i sociala medier! 

- Bloggarnas bästa sätt att hitta inspiration! 

- "Pappan till mitt dotter höll henne gömd" 

 

Gilla
Visa fler kategorier