Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Vår träningsbloggare tipsar: Så kommer du igång med träningen!

 

Moa Alfredsson 18/04
Här är nybörjarguiden som hjälper dig att bli bekväm på gymmet!
Vår träningsbloggare Linn har satt ihop guiden för dig som är sugen på att börja träna. Hur gör man egentligen för att våga gå till sitt första gympass? För ja, det är läskigt. Linn ger de bästa tipsen!

  

Ha tålamod
Stressa inte efter resultat, då riskerar du att träna för mycket och äta för lite. Är du exempelvis ute efter att gå ned i vikt är ett otroligt vanligt misstag att äta för lite. Detta kommer endast resultera i energilöshet och bristande motivation. Likaså om du sätter för höga mål som du vill ska uppnås så snabbt som möjligt. Du kommer bli besviken på dig själv om du inte klarar av de mål du satt upp, och ger istället upp. Ta ett steg i taget.

Glöm inte att äta (något gott) efter träningen! Kolla in detta recept tillexempel!

Hitta din rutin
Men att träna för ofta är inte det enda nybörjarmisstaget - motivationen kan även försvinna av att träna för sällan. Håller du inte uppe träningsfrekvensen och hittar din rutin i vardagen kommer du känna dig nollställd varje gång du kliver in på gymmet. Lägg upp ett träningsschema som du tror kommer passa in i din vardag.

Läs om Linns inspirerande resa från sjukdom till hälsa! 

Störst är inte bäst
Du har lika stor rätt att vara där som den vältränade eller mest erfarne. Du betalar exakt lika mycket för ditt gymkort som den där personen som du tycker ser ut att ha tränat i hela sitt liv, hörs och tar mest plats. Bara för att någon är mer vältränad betyder det inte att denna på något sätt har förtur. 

På bloggen hittar du en massa färdiga pass du enkelt kan följa! 

Du måste inte vara påläst
Du behöver inte vara expert. Att sitta och läsa djupgående artiklar är absolut inget som behövs för att komma igång med träningen. Det enda du egentligen behöver veta är att: Ät en bra grundkost och lyft inte tyngre än vad du orkar.

Matinspo!!

Nej, ingen tittar på dig!
Jag förstår känslan över att tro att alla stirrar på dig när du tränar. Du inbillar dig att "du garanterat gör något jättekonstigt, för nu vände den där mannen blicken mot dig för tredje gången". Men nej. På riktigt. Ingen tittar. Jag bryr mig inte ett dyft om vad andra gör och inte gör när jag är på gymmet. Jag är fokuserad på min egna träning. Jag kan garantera att de flesta fungerar på det här sättet. Så borde även du göra - fokusera på dig själva och sluta noja.

Läs Linns tankar kring träning och anorexia!

Glöm inte att ha ROLIGT!
Detta kan vara den viktigaste punkten av dem alla - träning ska faktiskt vara roligt. Hitta en träningsform som passar dig. Tycker du inte om att lyfta vikter inne på ett gym är det inget som säger att du måste göra det. Men med det sagt, ge det en chans! Om du efter någon månad eller två fortfarande tycker det bara innefattar dåliga känslor av att ta dig iväg till träningen - se dig om efter en annan träningsform. Det finns många sätt att aktivera sig!

Tack Linn för grymma tips! Nu är vi mer peppade än någonsin för att våga närma oss gymmet! 

Gilla
Visa fler kategorier