Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Hanna, 21: "Jag ville inte bli fast på ett ställe som alltid var likadant"

Blogg.se 29/03
Är du i valet och kvalet mellan att ta ett sabbatsår eller att plugga vidare? Gå tillbaka till skolbänken och ta del av allt studentlivet har att erbjuda!

Jag har inte lärt mig yoga i Bali eller hållit i en koala i Australien.

Jag kände mig fängslad i staden som aldrig förändrades.

Att plugga vidare blev min väg ut och en av de bästa investeringarna jag gjort.

 

För tre år sedan var studenten precis runt hörnet och hösten var ett oskrivet blad. Folk poserade i sina balklänningar framför Örebros slott och betalade överpris för studentmössor vi bara använde en gång. Vi planerade studentfrukosten och pratade om hur ”studenten skulle bli den bästa dagen i vårt liv”. Man kunde tro att vi hade glömt bort livet efter studenten, men det var mer som att vi hade förträngt det. Tanken på vad man skulle göra efter studenten fanns alltid i ögonvrån.

 

För tre år sedan jämförde jag olika högskole- och universitetsprogram med varandra. Jag tittade på studieorten, möjligheten att åka hem till föräldrarna, skolornas studentliv och programmens kvalité. Jag sökte program över hela landet och flera inriktningar på samma program. Jag ansökte till det närmaste universitetet också, men jag övervägde aldrig att faktiskt plugga där. Min längtan över att komma bort från Askersund var så stor.

 

För drygt tre år sedan blev jag antagen till en högskola och tackade ja. Jag sa hej då till landsbygden och dess icke-existerande kollektivtrafik. Jag ville inte bli kvar när alla andra lämnade och jag ville inte bli fast på ett ställe som alltid var likadant. Mitt liv kändes som en EPA-traktor som åkte runt busstorget varje helg – den tog sig knappt till Örebro. Om jag skulle lämna, då skulle jag göra det nu.

 

 

Nu är jag inne på sista året av min utbildning och jag kan inte tacka mig själv tillräckligt för alla timmar jag spenderade på antagning.se. Mycket har hänt sedan jag öppnade högskolans dörrar för första gången. Det känns så kliché att säga, men jag är en annan person nu. Det hade faktiskt varit tragiskt om jag inte hade förändrats alls.

 

Min högskoletid har gett mig så mycket mer än bara högskolepoäng på CV:et. Den har gett mig en ny stad att lära känna, människor som lyfter upp mig och en utbytestermin där jag levt life. Jag har inte lärt mig yoga i Bali eller backpackat i Australien, men jag ångrar inte mitt val för fem öre. Min utbildning bestämmer inte min framtid, men den hjälper mig att komma dit. Den är en investering i mig själv och det tycker jag att alla borde göra.

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

 

 

Gilla
Visa fler kategorier