Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Matilda, 19 år: 6 tips till dig som flyttat och känner dig ensam

Matilda Danielsson 26/10
När man flyttar hemifrån helt själv kan det kännas som att man är den mest ensamma personen i hela världen. Här är tips på hur du känner dig mindre ensam.

Att flytta hemifrån är ett stort steg i livet.
Att dessutom flytta ensam gör i många fall inte saken enklare.
Sedan Matilda tog det här steget i sitt liv så har hon upptäckt att det finns några saker som gör att vardagen känns lite mindre ensam.

 

Matilda:

1. Ta makten över ditt liv på en helt ny nivå

Nu är det inte längre mamma som lagar den traditionella köttfärssåsen, det är upp till dig att hitta smarriga recept till lunch och kvällsmat. Gör det till en rolig grej! Du får bestämma över alla maträtter, varje vecka. Du slipper den där maträtten som du aldrig gillat när du ätit hemma.2. Skype:a eller ring medan du utför vardagssysslor

Att Skype:a eller att ringa medan man viker tvätt, diskar, lagar mat eller liknande skapar en känsla av att personen du pratar med är med dig i det du gör. Det är ofta det man saknar mest när man bor ensam, att ha någon där. Den känslan förstärks genom att prata med någon när du utför dina vardagssysslor.

 

 

3. Se till att få miljöombyte

Om man tillbringar mycket tid på sitt jobb och i sitt nya hem kan det kännas som att livet är väldigt enformigt och att varje dag ser likadan ut. Börja träna på ett nytt gym till exempel, då får du både miljöombyte och får träffa nytt folk.4. Skapa rutiner i vardagen

Rutiner i vardagen underlättar jättemycket i många situationer. Vet du att du exempelvis ska tvätta på onsdagar, kan du planera därefter vilket kan skapa en känsla av att ditt liv inte är meningslöst eftersom du i alla fall har dessa rutiner att följa.

 

5. Ha något att se fram emot, både lång- och kortsiktigt

Det kan vara till exempel att din bästis kommer till din nya lägenhet i helgen eller att det bara är åtta veckor kvar tills du ska hem och fira jul med dina närmaste. Dagarna går mycket fortare om man har någonting att se fram emot.

 6. Lyssna på podcasts och kolla på YouTube

Lyssna inte bara på musik när du känner dig ensam, sätt på en podcast eller börja följa en ny youtuber. Eftersom det är människor som pratar i dessa kanaler så försvinner känslan av ensamhet en aning, det känns som du är med i podd-samtalet eller är med i youtuberns liv.

 

/Matilda Danielsson

Texten publicerades först på Matildas blogg.

 

 

 

Känner du dig ofta ensam?
 DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

 

Gilla
Visa fler kategorier