Anna: Här har du en perfekt LCHF-meny för hela veckan
I bloggen Annas LCHF tipsar hon om mat för hela veckan. Väldigt skönt när en står i matbutiken och hjärnan har tagit semester. Du behöver inte följa LCHF nitiskt för att uppskatta denna mat.
Kött med gräddsås, skinksås med zoodles och ugnsomelett. Det är några av de smarriga rätterna som står på veckans LCHF-meny.
Här är Annas veckomeny – perfekt om du vill dra ner på kolhydraterna.
Många tror att LCHF betyder att man äter smör med sked, men så är det inte. På bloggen Annas LCHF lägger Anna upp en veckomeny varje vecka med tips på måltider.
Självklart behöver du inte väga och mäta varenda gram som du stoppar i dig, utan detta är förslag från Anna på kolhydratslåg mat. Längst ner berättar hon hur hon har räknat ut hur hon ska äta för att må bra.
– Anledningen till att jag räknar min mat är för att jag lätt överäter. Med hjälp av mitt matschema håller jag koll på mitt dagsintag för att inte äta för mycket eller lite mat. Jag äter inte frukost för att då blir jag maniskt sugen och hungrig resten av dagen, berättar hon.

Måndag
Lunch: Korv med haricots verts (1st Slaktarkorv + 150g haricots verts + 40 g bregott)
Middag: Kött med gräddsås (180g minutstek + 1,5dl grädde + grönsaker)
Kvällis: 20g gräddost + 20g smör
Protein: 65g
Fett: 132g
Kolhydrater: 15g
Tisdag
Lunch: Köttbullar med vaxbönor (150g blandfärs + 150g vaxbönor + 40g bregott)
Middag: Skinksås med zoodles (125g skinka + 30g lök + 40g gräddost + 1,5dl grädde + 100g zucchini)
Protein: 65g
Fett: 131g
Kolhydrater: 18g
Onsdag
Lunch: Ugnsomelett (3ägg + 30g gräddost + 130g broccoli + 0,75dl grädde + 40g bregott)
Middag: Smörstekt vitkål med kött (140g minutstek + 150g vitkål stekt i 50g smör)
Protein: 65g
Fett: 131g
Kolhydrater: 13g

Torsdag
Lunch: Smörstekt vitkål med kött (rester) (110g strimlad lövbiff + 150g vitkål stekt i 50g smör + 40g bregott)
Middag: Tacos (140g blandfärs + 65g gräddost + grönsaker, räknade ca 50g/sort i kostbevakningen)
Protein: 65g
Fett: 119g
Kolhydrater: ca 16g
Fredag
Lunch: Påläggstallrik (120g kokt saltrulle + 60g bregott)
Middag: Omelett (3ägg + 1dl grädde + 40g gräddost + 50g skinka + 50g lök)
Protein: 65g
Fett: 124g
Kolhydrater: 9g

Lördag
Lunch: Baconröra (200g bacon + 50g paprika + 170g champinjoner)
Middag: Fläskkarré med gräddsås (175g fläskkarré + 1dl grädde + sallad)
Protein: 65g
Fett: 125g
Kolhydrater: 13g
Söndag
Lunch: Fläskkarréröra (150g fläskkarré + 50g lök + 50g paprika + 170g champinjoner stekt i minst 40g smör)
Middag: Köttbullar och brunsås (160g blandfärs + 1,5dl grädde)
Protein: 65g
Fett: 133g
Kolhydrater: 16g
Hur vet man hur mycket man ska äta? Anna svarar:
Protein: Målvikt i gram (för Anna 65 kg) = 65g protein
Fett: Dubbel målvikt i gram (för Anna 2x65g) = 130g fett
Kolhydrater: Här råder det delade meningar. Jag mår bäst när jag begränsar kolhydratintaget till MAX 20g/dag.
DU KANSKE ÄVEN GILLAR:
- Så gör du veganska och glutenfria avokadopommes
- LCHFingenjören: Jag tackade nej till en magoperation, gick ner 80 kilo med LCHF
- Så äter du nyttiga och billigt – 10 prisvärda livsmedel
- Inga träningsresultat? Här är de vanligaste träningsmissarna
- Här är PT-Malins träningstips till nybörjare