Skapa blogg Logga ut
Skaffa PRO Stil My Everyday Ruff Diamonds Foodie Bloggspaning Tjäna pengar på bloggen Få publicitet Kundtjänst

Lista: PT-Malins tips till dig som precis börjat träna

Elin 04/05
Är du sugen på att komma igång med träningen men vet inte var du ska börja? Kika då in bloggaren PT-Malins fem enkla tips här. De gör träningen roligare och enklare att fortsätta med i framtiden.

Delmål, träningsdejter och analys. 

Det är några av grundstenarna för att komma igång med träningen. 

Här är PT-Malins bästa tips.  

 

 

1. Analysera ditt nuläge och vart du önskar att ditt framtidsläge är.

Det behöver inte vara en avancerad analys och det är ingen raketforskning det handlar om. Ett exempel kan vara ”idag klarar jag av att göra noll armhävningar, i framtiden vill jag kunna göra tio armhävningar”. Krångla inte till det utan keep it simple!

 

 

2. Dela in dina målsättningar i mindre delmål.

Exempelvis att du om tre veckor ska klara tre armhävningar. Har du ingen personlig tränare så se till att själv skriva ner dina målsättningar och när du ska göra uppföljningar av dem. Beröm dig själv och GLÄDS åt stora som små framgångar.

 

 

3. Gå inte ut för hårt.

Du behöver inte träna fem dagar i veckan. Att gå från noll till hundra är sällan en bra idé. Två gånger i veckan räcker utmärkt att starta med. Gör det till en vana och rutin vilket brukar ta 3-6 veckor. Därefter kan du utöka antal pass om du VILL. Annars ligger du kvar på två dagar i veckan, du kommer att få resultat ändå, jag lovar!

 

 

4. Boka in träningsdejter!

Oavsett om du har en tid bokad med en personlig tränare eller en kompis så kommer motivationen och resultaten sannolikt att höjas när du har någon som möter upp dig på gymmet, i parken, dansklassen eller var det nu kan vara. Dessutom är det svårare att hitta på ursäkter när man vet att någon förväntar sig att man ska dyka upp.

 

 

 

5. Förr eller senare brukar nystartsmotivationen svikta.

Det är helt naturligt och sker för de allra flesta. Påminn dig då varför du börjat träna. Är det för att du tycker är kul? Är det för att du vill nå ett specifikt mål? Oavsett mål så brukar det vara lättare att ta sig iväg när motivationen sviktar om man påminner sig själv om dem. I detta läge är det även bra att ta fram PT/kompis-kortet igen. Berätta att du har en motivationssvacka och behöver all extra pepp du kan få.

 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 
Gilla
Visa fler kategorier