Så gör du veganska och glutenfria avokadopommes
Avokado har ju blivit en hypad grej att äta nu för tiden och intresset för att äta veganskt ökar. Vad är då bättre än veganska och glutenfria pommes – av avokado? Förmodligen ingenting.
Kanske är du lite trött på vanliga potatispommes eller det som också är så hypat nu för tiden: Sötpotatispommes?
Även om det är svingott så är det alltid kul att testa något nytt som till exempel de här veganska avokadopommesen!
Ingredienser:
5 skalade avokados
Kikärtsspad
Glutenfritt ströbröd
Flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
3. Skala avokado i två delar. Ta försiktigt bort avokadokärnan. Dela halvorna ytterligare en gång till. Upprepa detta steg tills att all avokado är klyftad.
4. Doppa klyftorna först i kikärtsspadet och sedan rulla i ströbröd.
Placera på plåt. Upprepa detta steg tills att alla klyftor är panerade. Strö över flingsalt.
5. Placera i mitten på ugnen i cirka 20 minuter, varmluftsugn. Håll lite koll på färgen. När paneringen fått en fin och gyllene färg, då är dem klara.
Gillade du detta nyttiga tipset? Kolla då in de här länkarna!
- En nyttig träningsblogg.
- Testa en nyttig och billigare livsstil: här får du tipsen!
- 7 bästa och mest hälsosamma lunchställena i huvudstaden
- Sötpotatis med paprikaägg, låter det inte intressant och jättegott?
- Läs denna mat och näringsskole-blogg.