Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Linn: "Jag var besatt och fångad i ett extremt tvångsbeteende fyllt med ångest".

Blogg.se 05/03
Vilken härlig intervju det blev med veckans bloggare! Nu ska ni, förutom att ta del av hennes otroliga bilder, också få läsa om bloggandet, ätstörningar, få träningstips och såklart också bästa ämnet: mat och bakande!!

Det är svårt att inte fastna vid Linns blogg när man väl hittat dit.

Blandningen av olika ämnen gör att man aldrig tröttnar.

Hon delar träningstips, recept, vardagsutflykter, resor, skriver om sina erfarenheter av anorexi och mycket mer.

 

Hej Linn! Jag älskar din härliga blogg, kan du inte berätta för de andra vad vi hittar i den?

– Det är mycket träning och kost med fokus på välmående. Jag har tidigare varit sjuk i en ätstörning och skriver en hel del om hur viktigt det är med balans i livet, att det går att vara hälsosam utan att vara manisk och att livet är till för att levas och njuta av. Bara för att man älskar att hänga på gymmet behöver man inte välja bort andra delar - allt är inte svart eller vitt. Utöver träning bjuder jag även mycket på nyttiga recept, mode, samboliv och vardagsinlägg med allt från resor, häng med vänner och mina älskade små chihuahuor.

Linns recept är alltid är socker- och glutenfria. Som dessa snickerschokladbollar! Jag vet, det låter nästan för bra för att vara sant.

En till bara för ni ska förstå hur mycket gott hon bjussar på. Den där nyttiga morotskakan hittar ni här!

 

Ja, jag gillar verkligen att man kan läsa om allt möjligt hos dig! Vad är det bästa och det sämsta med att blogga?
– Det sämsta är nog att man aldrig riktigt är ledig, jag har så lätt att stressa upp mig när jag känner att saker och ting hänger över mig. Under perioder när det händer mycket i vardagen är det svårt att få tid över till bloggen, foto och redigering. Då undrar jag hur jag ska hinna allt, medan jag under lugnare perioder stressar över vad jag ska blogga om för ämnen. Haha. Men det roliga väger upp, det finns ju inget härligare än när man får positiv respons på det man skapar - då blir jag lycklig!

Inte alls bara träningskläder i kategorin outfits som ni hittar här!

 

Du skriver som sagt om ett jätteviktigt ämne i bloggen: din tidigare ätstörning. Vad skulle du säga är största skillnaden i livet nu jämfört med som sjuk?
– Oj, det är som dag och natt. Jag vet inte ens om man kan kalla ett liv med ätstörning för liv, ärligt talat så levde jag inte utan jag bara existerade. Mina dagar kretsade kring mat, vikt och siffror. Hela min tankeverksamhet och energi upptogs av att tänka på vad, hur och när jag skulle och inte skulle äta. Konstant hungrig, konstant orkeslös och konstant fokus på min kropp och vikt. Jag var besatt och fångad i ett extremt tvångsbeteende fyllt med ångest.

 

Fy, det låter som en riktig mardröm! Vad fick dig att bli frisk, finns det något konkret?
– Vändningen kom när min älskade mamma satte ned foten. Eftersom jag var över 18 kände jag aldrig att någon kunde tvinga mig att bli inlagd på grund av sjukdomen, utan jag styrde som jag ville. Men tillslut gick det så pass långt, både psykiskt och fysiskt, att min familj hotade med att få mig tvångsinlagd. Man kan bli det om man anses vara “en fara mot sig själv" trots att man är myndig. Detta hot fick mig att motvilligt börja gå upp i vikt eftersom det skrämde mig så extremt att någon annan skulle bestämma över mig och mitt matintag. Så från början var det långt ifrån mitt eget intiativ, men när jag väl började äta mer och fick mer energi var det som att huvudet kom ikapp och jag började tänka klart igen. Sedan var resan en rejäl berg- och dalbana fylld med ångest, tillfrisknande är sällan en dans på rosor. Men jag är så tacksam över att mina nära och kära tillslut vågade vara så hårda mot mig och att de sedan var vid min sida och stöttade under hela tillfrisknandet. Det hade aldrig gått annars. 

Här kan ni läsa ett av alla starka inlägg om hennes tillfrisknande.

 

Så starkt av dig att ta dig ur det, verkligen. Om vi ska prata lite träning då, har du några tips till oss som vill komma igång?
– Jag har faktiskt skrivit flera inlägg om just detta, bland annat det här om att vara nybörjare på gymmet  och det här om hur man kan hitta motivation. Det viktigaste enligt mig är att inte gå ut för hårt från början, men samtidigt hitta sin rutin så det inte rinner ut i sanden. Att köra ett lagom antal pass i veckan så det inte känns övermäktig men som ändå får dig att se resultat och därmed bli ännu mer peppad och motiverad att fortsätta! Men framförallt gäller det att hitta en träningsform man tycker är ROLIG!

Här hittar ni en hel kategori om träning och hälsa.

 

Bra tips! Förutom träning så är du en fena på hälsomsam kost också, vilken är din paradrätt?
– Oj, gud vad svårt! Jag älskar ju så mycket! Sushi, tacos, pizza… och en fräsch sallad är alltid gott! Helst med hummus. ÅH, ja, HUMMUS. Det är ingen maträtt, men det kanske är okej att välja ändå? Haha! Jag använder det både som en del av maträtter och som exempelvis dipp. Sen kan man variera kryddningen i oändlighet, så gott! För övrigt ett bra tips ifall du vill få i dig nyttiga fetter och protein.

Ni hittar recept på hennes omtalade hummus här!

 

Om du får drömma fritt, hur ser livet ut om fem år?
– Oj, har så mycket jag vill svara på den frågan! Men för att det inte ska bli en lång roman så kan jag sammanfatta det med att jag först och främst vill jobba med något jag tycker är roligt och utvecklande, där jag ständigt utmanas men också får känna mig duktig på det jag gör. Just vad det ska handla om känns rätt diffust just nu, kanske något inom sociala medier eller träningsrelaterat? I dagsläget är jag anläggningsansvarig på ett gym och tycker det är superkul. Jag lever såklart också ihop med min pojkvän fortfarande, vi kanske har hunnit gifta oss och flyttat till ett nytt och större boende. Kanske också hunnit skaffa barn? Jag har idag otroligt svårt att se mig själv som mamma, men mycket kan väl hända på ett par år, haha. Jag vill att vi ska ha hunnit göra flera resor, upplevt och skapat ännu fler minnen tillsammans. Jag hoppas att jag har vågat anta utmaningar, upptäckt nya sidor hos mig själv och vågat kasta mig ut i nya saker. Det är få saker som är så pass utvecklande som när man vågar ta sig an något nytt!

Får inte glömma att visa de här godingarna också!

 

Åh låter som du har mycket drömmar och planer för framtiden, underbart! Önskar dig lycka till med allt och tack snälla för att du delar din historia och din härliga energi! 

 

Här hittar ni Linns blogg!

 

KANSKE VILL DU OCKSÅ LÄSA:

- 5 hälsosamma vanor du kan börja med direkt!

- Fotobloggarnas bästa tips för snyggare bilder.

- 5 små saker som gör din vardag lyxigare!

- Tips för bättre självkänsla.

- Läs om Lindhas gastric bypass!

Mest besökta bloggar
Gilla
Visa fler kategorier