Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

"Jag älskar att jag får styra min egen tid och arbeta med det jag älskar!"

Blogg.se 15/10
Lotta driver en av våra största bloggar här på blogg.se. Nu när hon fräschat upp sin design vill jag prata mer om hennes blogg, hur det är att arbeta heltid med den och vilka för- och nackdelar yrket har.

Många fastnar för Lottas fina bilder, härliga energi och även öppenheten kring hennes dotters leukemi.

Efter nio års bloggande är hon lite av en veteran så ett bloggsnack är minst sagt på sin plats!

 

Hej hej Lotta! Nu vill jag veta allt om bloggen och ditt jobb. 

 

1. Hur kom det sig att du började blogga från första början?

– Jag började blogga för nio år sedan när jag upptäckte bloggar och tyckte det såg så kul ut. Det var inte lika vanligt med bloggar då som det är nu, i början var det min lilla dagbok men redan efter ett år så hade bloggen 800 besökare om dagen och det var ganska mycket då. Jag alltid tyckt om att fotografera och skriva dagbok och på bloggen får man göra båda.

 

Så mycket fina inredningsbilder!

 

2. Vad är de största fördelarna med att ligga på just blogg.se?

– Att många kan hitta till bloggen eftersom sajten har så mycket besökare, framförallt yngre personer som vanligtvis inte skulle hitta min blogg. Jag har ganska bred publik, allt från 20 år och uppåt. Kundtjänsten svarar dessutom snabbt vid problem vilket jag uppskattar mycket.

 

3. Har du några inlägg som varit extra populära?

– Ja det finns nog väldigt många men framförallt tror jag att många berörts av när min dotter fick cancer (läs här) och när hennes behandling äntligen var klar (läs här). Det är också många som följer min blogg för alla våra projekt som vi har hemma på huset och i trädgården, till exempel när vi byggde vårt orangeri

 

Bild från orangeriet.

 

4. Idag försörjer du dig på bloggen, hur kan en vanlig arbetsdag se ut då?

– Mina arbetsdagar ser väldigt olika ut och jag får själv välja hur jag vill lägga upp dem. Men jag måste hela tiden jobba aktivt med den, som att fixa inlägg, svara på alla mejl, tänka i blogginlägg när jag gör saker, fota bilder till samarbeten och vardagsinlägg. Det är även mycket administrativt som kommer till att ha ett eget företag. Allt det här tar mer tid än man kan tro. 

 

Mycket fina bilder är det ju!

 

Vad sa ni, vill ni se en bild till? Okej då!

 

5. Vad är fördelar vs. nackdelar jämfört med ett "vanligt" jobb?

– Jag älskar att jag får styra min egen tid, arbeta kreativt och göra det jag älskar. Osäkerheten är dock jobbig, det är aldrig garanterat att jag får samarbeten och kan tjäna pengar via bloggen. Jag måste alltid vara kreativ, bjuda på fina inlägg, dela med mig av mina tankar och liv och ibland kan det vara jobbigt att blotta sig så. Men jag älskar mitt jobb och jag skulle aldrig vilja byta ut det mot något annat.

 

Hon jobbar också med olika tidningar.

 

6. Vad finns i din pipeline här framöver, både gällande blogg och livet?

– Min dotter har varit sjuk i leukemi i 2.5 år och för mig som mamma har detta påverkat mitt jobb varje dag. Om ett halvår är hon klar med sin behandling och det viktigaste för mig just nu är att hon får vara frisk och att vi bara får ha en vanlig vardag. Jag har gjort väldigt mycket som jag drömt om, till exempel skrivit en bok om bloggen, fått fotografera tidningsomslag och vunnit pris i min kommun som bästa nyföretagare. Har precis uppdaterat min design också vilket är det jag haft som mål den senaste tiden.

 

Ja, den är superfin! Hoppas verkligen det går bra med allt nu, tack för pratstunden!

 

Här hittar du Lottas blogg.

 

 

KANSKE GILLAR DU OCKSÅ:

- Lär dig vett och etikett kring bloggande.

- Sju riktiga powerkvinnor!

- Så skriver du engagerande blogginlägg. 

- Läs om sjukdomen hyperhidros.

- Om fördomar kring psykisk ohälsa!

Mest besökta bloggar
Gilla
Visa fler kategorier