Det här måste vara den absolut kladdigaste kladdkakan nånsin – se bilderna här
Finns det något tråkigare än att göra en kladdkaka – och när man ska ta första magiska tuggan så är den helt... torr och tråkig. Så värdelöst. Med detta recept är det knappast någon risk. Så mycket kladd!
Smetig kladdkaka, marshmallows, kolasås och chokladganache.
Hur kladdigt låter inte det?
Det här måste ju vara den kletigaste och smarrigaste kladdisen. Någonsin.
Kladdkaka är ju en löjligt god (och enkel) kaka som det nästan inte går att misslyckas med. Men vad händer om man slänger på allt möjligt gött och kletigt på detta mästerverk. Jo, ljuv sockerstinn musik börjar spelas. Se bilderna så förstår du vad vi menar.
Gör dubbel mängd av detta kladdkakerecept:
50 g smör
1,5 dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Topping:
100 gram marshmallows, stora
Dulche de leche, en burk
Chokladganache
2 dl grädde
200 gr mjölkchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull och tillsätt matolja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten och rör om ordentligt.
Häll i smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ta cirka 100 gram stora marshmallows, klipp dem i mindre bitar och strö på. Sätt in högt upp i ugnen så att de smälter men inte får färg.
Dulche de leche
Du kan antingen använda karamelliserad mjölk eller sötad kondenserad mjölk och koka till en kolasås (dulche de leche). Koka i cirka 2,5 timmar. Då blev den ganska bastant i konsistrenden lätt att bre ut. Vill man ha den rinnigare kokar man den kortare tid. Ta bort etiketten och se till att burken ständigt är under vatten. Fyll på vatten hela tiden. Efter att marshmallowsen har fått svalna en stund, bred på dulche de leche.
Chokladganache
Toppade med en chokladganache. Den gör du genom att värma upp grädden och lägg i mjölkchokladen. Vispa tills all choklad löst upp sig. Häll över kakan och låt stå svalt några timmar, helst över natten. Om du kan hålla dig så länge.
DU KANSKE ÄVEN GILLAR:
- Lista: 4 kladdiga recept på bästa kladdkakorna
- Missa inte de här superkladdiga bakverken
- 10 kreativa kladdkakor du inte visste fanns
- OH MY GOD! Den här Ferrero rocher-cheesecaken är det smarrigaste vi sett
- Mums! Här är 5 nya recept på klassiska chokladbollen