Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

 

SEO-tips: Boosta din trafik – med mellanrubriker

Redaktionen 16/02
Går det verkligen att boosta sin trafik till bloggen bara genom att tänka smart kring mellanrubriker – så kallade H2:or? Ja, det gör det. Blogg.se berättar självklart hur!

Har du någonsin funderat på vad det är som avgör om något syns på Google och varför vissa saker inte syns? Kanske är det så att du provat googla på något du själv skrivit om – men upptäcker att du inte syns där? Då har du lite (men roligt!) jobb att göra. Börja med att läsa våra SEO-tips, så kommer du igång ordentligt.

Google kategoriserar in systematiskt

Google är som ett enormt bibliotek. I princip allt som publiceras på nätet hamnar i den enorma sökmotorn, som har en otroligt utvecklad AI för att sortera ut all information som läggs ut. När du googlar något är det inte alls en slump vad det är som rankar på första sidan. Det är helt enkelt resultatet av deras AI!


Att bli bra på att förstå SEO är inte svårt. Du måste bara tänka och anpassa dig lite efter sättet som Google – som vi kan tänka oss är den som katalogiserar all information – tänker och jobbar. 

Hemligheten bakom en perfekt H2:a

En H2:a är en mellanrubrik (Headline 2). Om huvudrubriken på ditt blogginlägg är H1:an, så är alltså mellanrubrikerna i ditt inlägg H2:or. (Men det finns även H3:or, H4:or och H5:or). När du skriver ett inlägg ska du tänka i sökord (vänta, vad betyder sökord? Det förklarar vi här!) 


Genom att hela tiden påminna sökmotorn om vad det är du skriver om, underlättar du för Google att hitta just ditt inlägg. Om din blogg är välskriven och informativ kommer den successivt att klättra upp i sökresultatet. Vill det sig riktigt väl kommer det strömma in trafik till din blogg!


Lycka till med skrivandet, önskar redaktionen på Blogg.se!

Gilla
Visa fler kategorier