Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

 

SEO-tips: Vad är ett sökord? Vi förklarar!

Redaktionen 29/04

Har du stött på ordet “sökord” i något sammanhang men aldrig riktigt fått det förklarat för dig vad det betyder? Blogg.se förklarar allt du behöver veta!

Har du någonsin googlat på något och undrat vad det är som gör att en del resultat hamnar högre upp i sökresultaten än andra? De flesta tror att det har att göra med antal klick som inlägget har fått, men så är det faktiskt inte. Däremot får ofta den som syns högst upp de allra flesta klicken. 

Okej, men vad är ett sökord då?

Ett sökord är det ord eller den fras du skriver i sökrutan när du googlar något. Det kan vara “söta katter”, “iPhone 12” eller “Hur mycket tjänar Bianca Ingrosso”. 


Sökordet är det ord eller mening som kommer leda dig till ett sökresultat på Google. Och det finns miljontals av dem. Både sökord, och resultat. 


Många av sökorden googlas det bara på någon enstaka gång om året, medan andra sökord är sökord som folk över hela Sverige – eller världen – googlar på för att hitta information! 

Varför är det intressant för mig?

Du befinner dig på en av Sveriges största bloggportal. Din blogg har stor potential att synas på Google – men för att den ska kunna göra det så behöver du ha en strategi för hur du tänker kring sökord. Vad är ett relevant sökord för dig? Ja, det beror ju helt och hållet på vad du vill synas på för sökningar!

Hur hittar jag sökord?

Det finns en massa smarta verktyg för att hitta sökord som både har hög sökvolym (ja, alltså att folk googlar ofta på det) och som är relevant för din blogg. Som nybörjare kan du se till att gå in på Google trends för att se vad folk googlar på och botanisera runt. Det är helt gratis!


Kanske är du expert på yoga? Eller har du en stor passion för recept? Vad är ett sökord inom yoga? Alla olika yogapositioner är möjliga sökord. Men folk googlar också på hur man kommer igång med yoga, eller vad yoga ska vara bra för. 

Hur ska jag använda sökorden?

Försök mjölka ur det du kan så mycket som möjligt, och använd dina sökord separat för dina texter. Skriv en text om hur man kommer igång med yoga, om enkla nybörjartips – men skriv också specifikt om alla positioner och vad de är bra på. Allt i separata inlägg, för att se till att dina inlägg är så tydliga som möjligt mot ditt sökord. 


Psst, du vet väl att vi har en bra SEO-guide här på Blogg.se? Läs 11 smarta SEO-tips för din blogg. Lycka till!

Gilla
Visa fler kategorier