Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

 

6 smarta knep som ger din blogg trafik från Google

Redaktionen 04/05

Att skapa innehåll som genererar trafik från Google är egentligen inte svårt. Du måste bara veta hemligheten bakom riktigt bra content. Och den avslöjar vi här!

Rom byggdes visst inte på en dag. Men inte heller fick de allra största bloggarna som började på ruta ett tusentals läsare på en dag heller. Det ligger oftast idogt arbete bakom en succéblogg – men kvantitet är förstås inte alls. Vad är egentligen hemligheten bakom kvalitet? 

 

Sanningen är att riktigt bra bloggare vet hur de ska håva in läsare från sociala medier – och från Google.


Läs också: 11 smarta SEO-tips för din blogg

1. Lär känna din målgrupp

Vilka skriver du för? Nej, stopp! “Alla som vill läsa” är ett alldeles för vagt svar. Du behöver en tydlig målgrupp för din blogg. Fundera över vilka som läser din blogg just nu. Lär känna den ordentligt och analysera den skaran du har. Är det bara vänner? Det gör inget! Ta reda på vilket blogginlägg som är ditt mest lästa, ditt mest kommenterade – ditt mest delade. Vad engagerar din publik? 

2. Definiera ditt huvudämne

Vad är du bäst på att skapa innehåll om? Låt din målgruppsanalys ge dig svaret! Det är ofta det du är bäst på som genererar mest trafik.

3. Vilka är dina sökord?

För att få trafik från Google behöver du definiera dina viktiga sökord. Är det recept du gör extra bra? Då ska du skapa content utifrån dina sökord. 


Läs också:Vad är ett sökord? Vi reder ut allt du behöver veta

4. Uppdatera ditt gamla material

Allt handlar faktiskt inte bara om att skapa nytt innehåll. Vårda det innehåll du har! När du har förstått hur Google funkar kommer du kunna se på dina gamla blogginlägg med nya ögon. Det finns alltid något du kan göra bättre på dina gamla inlägg!


En annan fördel är att du kanske redan får trafik på gamla inlägg, men som kanske inte ser så fina ut. Se till att de inlägg du har erbjuder en bra läsupplevelse med obrutna bilder och bra rubriker.

5. Se till att erbjuda det nyaste

Varesig din blogg handlar om yoga, recept, smink eller bilmeck – din blogg ska vara up-to-date. Genom att erbjuda det senaste du hört och läst från dina källor kommer folk börja komma till din blogg för att få den nya informationen.

6. Korrläs alltid!

Vi har sagt det förr – och vi säger det igen. Se till att dina texter är korrade! Kanske har du en schysst kompis som ställer upp? Ibland kan det vara svårt att hitta misstagen du gjort, och din post kan behöva nya ögon. 


Lycka till med ditt bloggande önskar teamet bakom Blogg.se!

 

Artikelbild: Pexels

 
Gilla
Visa fler kategorier