Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Så är det att jobba som influencer! 

Moa Alfredsson 28/02
Vill du jobba som influencer? Vår bloggare Lotta gör det. För oss berättar hon hur en dag som influencer ser ut, hur man tjänar pengar och hur du också kan göra bloggen till en inkomstkälla.
Är du nyfiken på hur det är att ha bloggen som jobb och inkomstkälla? Vi frågade vår proffsbloggare Lotta som har bloggen Mitt liv på landet hur det är att jobba som influencer och fick hennes bästa tips på hur du också kan göra det!

 

Hej Lotta! Du jobbar ju som bloggare och infleuncer. Kan inte du berätta vad det bästa men också sämsta är med ditt yrke?
Det bästa är att man själv får bestämma vad man vill göra med sin tid och vad man vill jobba med. När man jobbar för sin egen skull så blir det roligare och man blir mer driven till att lyckas. Jag kan starta upp projekt och ta kontakt med olika människor för att hitta på olika saker och det är väldigt inspirerande. Det sämsta är att man aldrig vet hur mycket man tjänar. Man har ingen fast lön och man vet inte vilka jobb som trillar in.


Mitt liv på landet är en av Sveriges största bloggar inom Hem och Hus.

Vad skönt att få bestämma så mycket över sin egen tid. Men hur ser då en dag som influencer egentligen ut?
Alla dagar ser väldigt olika ut, men jag vill alltid försöka få upp minst två blogginlägg. Bloggen är något man bygger upp under en väldigt lång tid. Jag lever med den vad jag än gör och är aldrig ledig. Men och andra sidan kan jag göra vad jag vill. Jag kan lägga upp min arbetsdag precis som jag vill men att blogga och fota tar väldigt mycket tid så jag måste se till att vara hemma ganska mycket för att hinna med. Jag jobbar även som fotograf och säljer bilder i hela världen så mitt jobb med foto och blogg går lite hand i hand. I mitt jobb som influencer ingår det också mycket pappersarbete, tänka på pension, sparande och investeringar för framtiden.


Lotta har nästan 16 000 unika besökare i veckan som läser om hennes liv på landet. 

Om det nu sitter någon och läsare detta som själv blir sugen på att ha bloggandet som yrke, vilka råd skulle du ge till den personen?
Om man gör det man tycker är roligt så kan det leda till att bloggen växer men för att få samarbeten och kunna leva på sin blogg så måste man våga ta betalt. Starta företag eller fakturera genom Frilans Finans. Behöver man hjälp så finns företagscentrum i många städer som kan hjälpa till att förklara företagandet. Som influencer får man vara lite påhittig och driven. För mig har det varit viktigast att ha roligt och ur det har det skapats ett företag som jag kan leva på. Tänker man bara på att man ska tjäna pengar så är det risk att det äkta och roliga försvinner. 


Lotta har bloggat i 10år och har bland annat hunnit med att ge ut en bok! 

 Så många bra och handfasta tips! Hur lång tid tog det för dig innan bloggen blev ett jobb som du faktiskt kunde leva på?
Jag har bloggat 10år i sommar och har haft företag i 9år. Det tog ungefär 2år för mig men det fanns inte lika många bloggar när jag startade så det var lättare då. Däremot så finns det nu mycket fler sätt för en bloggare att tjäna pengar och många företag använder sig av influencers. Jag tycker det är kul att det går att jobba med något som från början var en hobby.

Så häftigt att du kan ha din blogg som jobb Lotta! Tusen tack för att vi fick prata en stund med dig! Besök Lottas blogg här!

Du kanske även gillar:

Guide: Så klipper du ut ett föremål i Photoshop! 

- Så här skapar du grymma blogginlägg - 9 tips

- Får man använda andras bilder på nätet? Läs mer här

- Varför ska man använda taggar och länkar som bloggare? 

Mest besökta bloggar
Gilla
Visa fler kategorier