Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Guide: Så klipper du enkelt ut något i Photoshop

Moa Alfredsson 21/02
Bloggs Photoshopskola är här! I den här serien ska vi lära dig allt vi kan om bildverktyget Photoshop så att dina bloggbilder kan bli ännu bättre. Först ut: Hur man klipper ut ett föremål ur en bild.
Välkommen till den första delen i Bloggs Photoshopskola! I den här serien kommer vi lära dig smarta trick och knep om bildverktyget Photoshop så att du kan fixa de bästa bilderna till din blogg.I den första delen får du lära dig hur man enkelt klipper ut ett föremål ur en bild.

 

Steg 1: För att klippa ut ett objekt ur en bild använder du dig av snabbmarkeringsverktyget som är det fjärde verktyget uppifrån i den vänstra tabellen (se bild nedan). Efter att du har klickat på verktyget är det dags att välja vad det är du vill klippa ut. Håll inne musknappen och dra över området du vill klippa ut.

Steg 2: Ibland kan snabbmarkeringsverktyget ta med annat än det du vill klippa ut. För att ta bort det området håller du inne Alt-knappen och gör på samma sätt som i steg 1. Men istället för att göra området större som i första steget minskar du nu istället området du vill klippa ut.

Steg 3: För att finjustera kanterna på objektet du vill klippa ut högerklickar du någonstans på bilden och väljer alternativet Redefine Edge. När du gjort det kommer en ruta upp där du till exempel kan välja att göra kanterna mjukare. Testa lite på de olika reglarna tills du blir nöjd med resultatet och klicka sedan på OK.

Steg 4: Nu har du en snyggt utklippt bild som du till exempel kan klistra in på en annan bakgrund.

Ibland ser man utklippta bilder med en linje runt sig vilket är en lätt sak att lägga till om man tycker det är snyggt. För att få till det dubbelklickar du på ikonen Layer 1 som finns längst ned i högra hörnet (se bild). När du gjort det kommer en ruta upp. Längst ner i rutan finns alternativet Stroke. Om du klickar för rutan kommer du få ett sträck runt bilden. Du kan välja färg och tjocklek på linjen med hjälp av alternativen som kommer upp i rutan.

Bilden vi använt oss av kommer ifrån vår fantastiska bloggare Matilda. Besök hennes blogg här.

Det här var alltså del ett av fem i Bloggs Photoshopskola. I nästa del kommer vi lära oss hur man gör ett riktigt snyggt kollage i bildverktyget. Missa inte det!

Du kanske även gillar:

- Grymma fotoappar till din mobil

- Så här skapar du grymma blogginlägg - 9 tips

- Får man använda andras bilder på nätet? Läs mer här

- Varför ska man använda taggar och länkar som bloggare? 

Gilla
Visa fler kategorier