Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

DIY-bloggaren: Så kommer du igång med att sy! 

Moa Alfredsson 17/08
Sy billiga och fina kläder tillsammans med Fredrika!
Det finns ingenting som DIY-bloggaren Fredrika inte kan sy eller skapa. På bloggen får du i vackra bilder följa med på hennes kreativa resa. Blir du själv sugen på att börja skapa? Här är Fredrikas bästa tips!

 

Hej Fredrika! Du är ju grym på att sy: vart kommer detta intresset ifrån?
Tack! Mitt sömnadsintresse har jag ärvt i rakt nedstigande led från min farmor! Hon hade egensydda, veckade kjolar hängandes på rad i garderoben, numrerade lådor med noggrant ihopvikta tyger och tjusiga mönstertidningar från 40-talet. Hon återanvände allt hon kom över, tänkte ut finurliga lösningar långt innan DIY-trenden kom, uppmuntrade och hade alltid goda råd på lager. Jag hade helt enkelt en mästare att lära mig och inspireras av!

Spana in denna galet snygga egensydda outfit!

Har du några bra tips till någon som är sugen på att börja sy? 
1.Leta material och verktyg på loppis! Det finns mängder med plagg att sy om, gardiner att skapa nytt av och symaskiner som kommer hålla 20 år till! Att sy behöver inte vara dyrt!

2. Våga testa! Blev sömmen lite sne? Knapphålet lite stort? Och byxorna lite stora? Been there done that! Jag har gjort mängder med missar och gör dem fortfarande. Men jag blir bättre ju mer jag syr! Dessutom är det lätt att se alla fel när du sytt på ett och samma plagg under en lång period. När du väl börjat använda plagget kommer du förmodligen glömma bort de där sne sömmarna!

Här tipsar Fredrika om vad du behöver för att enkelt komma igång med att sy!

Så bra tips! Har du något du sytt som du är extra stolt över och kan dela med dig av?
För några år sedan sydde jag två plagg där jag tryckt tygerna själv med inspiration från min farmor, båda dem tycker jag mycket om för att de får mig att tänka på henne. Men också ett par gulblommiga byxor, bara för jag blir så glad när jag har dem på mig!

Det behöver inte bli perfekt! Läs bloggerskans peppande inlägg om varför det inte gör något om plagget inte blir perfekt!

Sista frågan: Vad blir nästa syprojekt?
Mitt nästa projekt tänkte jag ska bli en byxdress i ett rosa tyg med röda prickar som jag tryckt själv. Byxdressen ska gå omlott och så blir de kanske en liten volang på toppen. Vad tror ni om det? Sedan är det nog dags att ta tag i den växande UFO-högen (unfiniched objects)!

GILLADE DU DETTA KANSKE DU OCKSÅ TYCKER OM:

- Mamma bloggarna att läsa och inspireras av!

- Här är tränningsbloggarna du inte vill missa!

- Veckans bloggare: En färgglad stil hjälpte min depression!

- Blogg.se svarar på era vanligaste frågor!

Gilla
Visa fler kategorier