Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Rode är praktikant på Blogg.se – såhär är det att vara en del av redaktionen

blogg.se 14/05
Rode pluggar journalistubildningen på Kaggeholms Folkhögskola. Just nu gör hon sin tre månader långa praktik på Blogg.se. Här berättar hon hur det verkligen är!

Rode har bloggat på Blogg.se sedan maj 2011. 

Bloggportalen blev det självklara valet när det var dags att söka praktikplats.

Här berättar hon om vad hon får göra på sin praktik!

 

Hej Rode! Hur kommer det sig att du praktiserar på Blogg.se?

– Jag har bloggat i många år och älskar allting som har med sociala medier att göra. Därför ville jag vara på ett ställe som erbjöd de båda! Blogg.se kändes som det perfekta stället att vara på då jag alltid har gillat portalen och att den känns väldigt välkomnande för alla.

 

Spännande! Vi sitter ju oftast bredvid varandra, men sysslar med lite olika saker. Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– En vanlig dag börjar med ett litet morgonmöte där vi sätter oss ner och går igenom uppgifterna för dagen. Vi jobbar väldigt mycket tillsammans men mitt ansvar är att lägga upp blogginlägg på startsidan, göra intervjuer till veckans blogg och skriva artiklar. Sen äter vi grötmellis varje eftermiddag – den är ett måste! Viktigt för att hålla kreativiteten och humöret uppe, eller bara för att ha det allmänt trevligt.

 

Varje månad har Blogg.se bloggfika där du som bloggare kan göra din röst hörd och göra Blogg.se till en ännu bättre portal.

 

Vad är den största utmaningen du haft under din praktik? 

– Jag skulle säga att ständigt vara kreativ, lite på beställning. Vare sig det handlar om att skriva en artikel, komma på en rubrik eller idéer på hur vi kan göra portalen bättre. Arbetet innebär ju att vara kreativ i allt och det kan vara lite frustrerande ibland.

 

Förstår helt! Kreativitet kommer ju och går lite som den vill, men det är ju bra att vi kan sitta och brainstorma tillsammans. Vad är det bästa med att praktisera här?

– Det bästa måste jag säga är den sköna stämningen här i byggnaden. Det gör så mycket med en trivsam arbetsmiljö! Sen är det såklart att jag får pyssla med sådant som jag genuint tycker är kul varje dag. Tänk att man faktiskt kan få jobba med sociala medier på det här sättet – rena drömmen!

 

Rode skriver mycket om livet som 20-åring och hur det är att försöka armbåga sig fram i vuxenvärlden.

 

Åh, jag håller helt med! Vad är det sämsta med att praktisera här?

– Det sämsta är nog att jag hittar så himla mycket goda recept hela tiden – är ju sötsugen hela dagarna! Sen att man sitter ner i stort sätt hela dagarna och inte rör på sig så mycket är såklart ett minus. Är väldigt aktiv som person så kan lätt känna mig rastlös efter åtta timmar på kontorsstolen liksom.

 

Haha, ja, hela redaktionen stannar ju upp när man hittar ett smaskigt recept! Trodde du att det skulle vara såhär att praktisera här? 

– Både ja och nej. Jag hade en väldigt bra intryck från mötet jag hade med min handledare Elin, men jag trodde nog att det skulle vara lite mer stelt. Det är det intrycket jag har fått från tidigare redaktioner där alla har varit väldigt fokuserade på sitt eget arbete. Här är det verkligen helt tvärtom vilket är superskönt!

 

Rode skriver även mycket om sin hund Tjabo då hon är en riktig djurmänniska.

 

Slutligen, berätta tre saker om dig som de flesta inte vet!

1. Jag är en ganska aggressiv förare. I övrigt är jag långt ifrån en argsint person, men så fort jag sätter mig bakom ratten så blir jag plötsligt väldigt lättretlig.

 

2. Jag har aldrig varit onykter. Det är snarare ett undantag än en regel att jag dricker någonting med alkohol i. Ingenting jag lägger speciellt mycket energi på, det är som att en del dricker läsk och en del gör det inte - no big deal liksom.

 

3. Jag är en riktig yoghurt-fantast! Kan ta slut på en enliters förpackning på två dagar typ haha, skojar inte.

 

Tack för din tid Rode!

 

Vill du också vara praktikant på Blogg.se? Skicka ett mejl till [email protected] med en kort presentation om dig själv och CV. 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

 

Gilla
Visa fler kategorier