Skapa blogg Logga ut
Skaffa PRO Stil My Everyday Ruff Diamonds Foodie Bloggspaning Tjäna pengar på bloggen Få publicitet Kundtjänst

Ann-Catrin: "Bra recept ska gå fort och vara lätta att laga"

Rode Gradin 27/03
I vår intervju tipsar Ann-Catrin om att ösa på med färska blommor och örter när du tar bilder, för att imponera lite extra.

På bloggen Scandinavian Wellness får du följa Ann-Catrin Mattsson och hennes härliga bakverk.
Hon bjuder på glutenfria och smarriga recept fyllda av nyttigheter. Allt från tårtor och pannkakor till soppor och grytor.

 

Hej Scandinavian Wellness! Kan du berätta lite om dig och bloggen?

– Jag är en rörig och bak galen 32- årig tjej som heter Ann-Catrin Mattsson och driver hälsobloggen Scandinavian Wellness. Jag är utbildad hälsocoach och egen företagare. Till vardags bor jag och min man Kjell i vårt nybyggda hus som är beläget vid kusten i Bohuslän. Här myser vi med våran dotter Emla a.k.a Chubby och Staffordshire bullterriern Kenzo.


– Scandinavian Wellness kom till när jag nyligen började kombinera två av mina stora intressen; hälsosam mat och fotografering. Jag ville skapa en blogg som jag själv letat efter, där det finns vackra bilder och där alla recept är glutenfria, utan raffinerat socker och med en hälsosam twist. Dessutom gav bloggen mig en enormt bra ursäkt att få baka och äta MASSA med goa bakverk med gott samvete!

 

 

En ursäkt till att äta bakverk är aldrig fel! Vad kan man läsa om på din blogg?

– Med min stora passion för hälsa, kost och gamla ”häxbrygder” vill jag inspirera och hjälpa människor till ett mer balanserat & hälsosamt liv i harmoni med naturen. Därför har ren mat, naturlig livsstil och personlig utveckling mycket fokus i bloggen. Jag delar bland annat med mig av recept på hemmagjorda hudvårdsprodukter, glutenfria & nyttiga bakverk, miljövänliga tips och bilder från vackra Skandinavien. För mig ger bloggen verkligen utlopp för min kreativitet, passion och personlighet och jag hoppas det kommer fram i mina bilder.

 

Jag ser att du är väldigt kreativ och tar fina foton, vad fotar och bakar du helst?

– Mina recept kan se ganska avancerade ut, men ärligt talat är jag rätt lat och hatar när mat tar tid. Bra recept ska gå fort och vara lätta att laga. Helst slänger jag ihop någon enkel raw food tårta och så lägger jag ett par extra minuter på att dekorera vackert. Du kommer sjukt långt med färska blommor och örter, ett tips är att ösa på med det när du fotar så tycker alla det ser super imponerade ut!

 

 

Någonting för våra läsare att testa nästa gång. Vilka bloggar följer du?

Green Kitchen stories, fantastiskt bra blogg med massor av grön och vegansk inspiration. Spiderchick är nog en av de roligaste i Bloggvärlden. Sjukt kul tjej! My kitchen stories, jag älskar verkligen den här bloggen som drivs av helt fantastiskt begåvade Camilla. Zeinaskitchen, världens gulligaste mest ödmjuka tjej. Den sidan tycker jag är rolig att gå in på då du kan hitta massa ny inspiration från en annan kultur är den typiska svenska.

 

Massvis med bra inspiration där! Vilka är dina fyra populäraste inlägg?

– Mina raw citron bakelser med vanilj och björnbärssås. Ett annat är nyttiga chokladmuffins, raw antioxidantbollar med hallon och chiapudding med blåbär och vispad kokosgrädde. Jag har säkert gjort chiapudding typ tusen gånger men just denna kombination av kokos, chiafrön och ekologiska blåbär är helt fantastisk god! Den passar faktiskt lika bra dessert framför tv:n eller som lyxigare frukost. Perfekt även för dig med barn som vill äta något gott men ändå nyttigt på fredagskvällen.

 

 

Avslutningsvis, nämn tre saker om dig som de flesta inte vet?

1. Jag fullkomligt avgudar Ernst Kirchsteiger Ernst! He’s the man! Okey det är kanske ingen hemlighet längre…

2. Efter att ha ansett att yoga är urlöjligt, samt att träning måste innehålla minst en lårkaka och en skvätt blod, är jag nu en inbiten yogafantast och nästan vig.

3. Min familj kallar mig för Hagrid, från Harry Potter, då jag ofta råkar ta mig lite missförstådda djur hem.

 

Tack Ann-Catrin! Bloggen finner du HÄR.

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

Gilla
Visa fler kategorier