Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN #mysafety

Veckans blogg Yohanna: Jag drack glykol – det var en olyckshändelse

Matilda Danielsson 16/01
Denna vecka pratar vi med Yohanna som bland annat berättar att hon har en jägarexamen och att hon en gång drack glykol.

Att dricka glykol kanske inte är så smart?

"Men jag lever", säger Yohanna om händelsen.

Detta och mycket mer bjussar Yohanna på i Veckans Blogg!

 

 

Hej, Yohanna! Berätta lite om dig själv och varför man ska besöka din blogg.

– Jag har en bild av mig själv som en kreativ och heltidsarbetande småbarnsmamma. Det kanske låter skittråkigt och som att livet är uppbokat i måsten och tider att passa. Men det finns också en tjusning i att faktiskt gör det man vill i den mån det går. Kan säga att min blogg var betydligt mindre intressant förut när jag bara var jag och jobbade. Jag tycker att man ska spana min blogg om man vill ha inspiration men samtidigt läsa om när man får en hink ofrivilligt fylld med jord av en påhittig snart två-åring som vill utforska världen.

 

 

Verkligen bra anledningar till att besöka din blogg! Hur länge har du bloggat nu och varför började du?

– Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år och då började min bloggkarriär. I många år skrev jag rätt lite för att mamma skulle veta vad jag gjorde i andra änden på landet. Sedan blev jag själv mammaledig och tänkte att det skulle vara riktigt roligt att blogga mer seriöst, vilket jag har gjort nu i snart två år. Först tyckte jag att det var skitjobbigt att mina kollegor läste bloggen, eller att folk jag känner gör det. Eller att någon som jag aldrig träffat säger "hej jag läser din blogg". Men jag har helt ändrat åsikt och tycker att det är riktigt roligt!

 

– Yohanna af Skovde (tänkte på just af Skovde) var egentligen ett vääldigt temporärt namn eftersom jag inte ens kommer härifrån (norrlänning), men det fick hänga kvar!

 

Vilka bloggar följer du själv?

– Många! Fler än vad jag själva hinner med! Mirre har jättefina bilder, Tantsandras liv i London är skitspännande och Lamadjur är den mest vardagsroliga bloggen jag vet!

 

Berätta tre saker om dig själv som ingen vet.

1. Jag har druckit glykol (men lever och det var en olyckshändelse)

2. Jag har jägarexamen och har skjutit en älg

3. Jag har aldrig sett Dirty Dancing eller Ghost

 

 

Vilka är dina fem mest populära inlägg? Varför tror du dessa blev populära?

1. Så vinner du mer

– Detta inlägg älskar jag själv och jag kan säga att tipsen funkar riktigt bra! Och vem vill inte vinna? Det är mycket roligare att tävla då!

 

2. DIY chunky knit pläd

– Så gör du din egen chunky knit-pläd. För att det är roligare och betydligt billigare att göra en själv!

 

3. Att operera sitt heligaste

– Ett inlägg om mina förlossningsskador. Det nådde ut till många och många tyckte det var bra att någon pratade om det. Det är inte hela världen och verkligen ingen tabu men drabbar varannan kvinna i någon uttsträckning. Det är det inlägget jag är mest stolt över. 

 

4. Bristningar efter graviditet

– Det här märker jag också att folk kikar in på. Bristningar efter graviditet. Överlag så tror jag att många saknar mycket information om vad som faktiskt händer med mamman efter förlossningen. Finns ju massor man aldrig få veta på MVC så när magen ser ut som en vattenmelon på grund av bristningar, man inte kan sitta ner på grund av smärta och man svettas kopiöst på nätterna så förstår jag att många inte riktigt hänger med på vad som händer.

 

5. Ett inlägg om mina mest lästa inlägg!

– Att se bloggen växa med en bra portal som kan highlighta bra inlägg och vara ett litet nätverk bland många andra tycker jag ger en bra skjuts och funktionerna i PRO på Blogg.se tycker jag är riktigt bra. Att hålla koll på allt det tekniska kanske inte alla hinner lägga ner tid på, och då är det grymt med något mer smooth som gör det åt en.

 

 

Slutligen, har du något superbra tips som alla bloggare bara måste ta till sig?

– Gå med i bloggnätverk eller grupper på Facebook för bloggare och se de andra bloggarna som dina kollegor! Man kan göra mycket tillsammans, få tips och idéer. Ta också all inspiration som finns att få, de stora bloggarna gör något rätt så varför inte testa det också? Blondinbella är flitig med att dela med sig av bloggtips som hon säkerligen jobbat på i flera år - gratis kunskap!

 

Tusen tack för en trevlig intervju, Yohanna

 

 

Du kanske också gillar:

Gilla
Visa fler kategorier