Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Lista: Fem grymma tips som får dig att må bättre!

04/05
Alla dagar är inte en dans på rosor. Då finns det enkla knep som kan få en att må så mycket bättre. Nummer ett och tre är så enkla – men det kan ibland vara svårt att komma ihåg när man är låg.

Trött, ledsen eller besviken. 

Ibland kan livet kännas tungt. 

Här är en lista på saker du kan göra för att må bättre. 

 

1. Gå ut.

Orka ta dig utanför ytterdörren och njut av naturen. Den ger oss så mycket och vi tar den alldeles för ofta för given. Gå till en skog, lyssna på fågelkvittret eller ta några djupa andetag där du är. Det låter väldigt enkelt, men kommer att ge en positiv effekt.

 

2. Bli sams med tanken om att det är okej att vara där du är.

Det är okej att må dåligt och känna som du gör. Det är inget fel på dig och du kommer inte att må så här för alltid. Lita på det.

 

3. Våga prata.

Med vänner, familj eller någon professionell. Lita på att mänsklig kontakt hjälper! Det betyder inte att du måste bli väldigt social, bara att anförtro dig åt någon och inte isolera dig.

 

4. Släpp dina "måsten".

Det finns inget positivt med att hela tiden tycka att du inte gör nog och att du inte duger till något eller inte klarar av något. Självklart ska du göra det du kan för att må bättre, men lägg ingen tung press på dig själv.

  

5. Sluta att jämföra dig med alla andra.

Vi alla är olika, ser olika ut på utsidan och insidan och vi har olika förutsättningar och tyngder i bagaget. Du är du och du är inte sämre för att du är deprimerad eller sjukskriven. Du gör det du kan och det gör du för dig själv. 

 

 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR:
Gilla
Visa fler kategorier