Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Fem saker nästan alla bloggare missar - är du en av dem?

Rode Gradin 09/03

Att ta fina bilder och producera intressanta inlägg är en viktig del i en läsvärd blogg. Men hur bra koll har du på hur helhetsintrycket ser ut för nya läsare? Vi listar fem saker du inte får missa på din bloggs startsida.

 

via GIPHY

 

1. Vem är du? 

Som besökare vill man ha ett ansikte på personen bakom skärmen. Har du ingen profil eller ”om mig” flik? Skapa en! Skriv namn och vad din blogg innehåller så får dina bloggläsare en tydligare bild av vem du är. Psst.. glöm inte att uppdatera den då och då med ny information.

 

 


2. Tydligt arkiv och kategorier

Har du någonsin varit inne på en blogg utan tillgängligt arkiv eller otydliga kategorier. Som gjort att du varit tvungen att scrolla igenom alla inlägg för att hitta det du söker? Sjukt jobbigt! Som läsare vill du ha informationen serverad. Därför är en sidomeny att föredra – eller dropdown-meny med kategorier/arkiv! Dessutom är det större chans att läsaren hänger kvar om den hittar det den söker.

 


3. Ingen sökruta

Samma här, en fungerande sökruta bidrar till att det är lättare att navigera sig. Både för dig som bloggare och för läsaren. Här är också taggarna i skrivverktyget till stor hjälp. Vill du ha hjälp att få en sökruta på bloggen så kan du kontakta blogg.se kundtjänstVi alla gillar att stalka lite ibland, okej?

 


4. Hur får man tag på dig?

A och O för en lönsam blogg är en direktkontakt till dig som bloggare. Skapa en mejl som endast rör din blogg och lägg den synligt på startsidan där den är lätt att hitta. Det är större chans att företag tar kontakt med dig, och vem vet kanske trillar det in ett och annat härlig mejl från någon trevlig bloggläsare.

 


5. Fyndiga rubriker

Vi vet, ibland kan rubriken kännas som den svåraste delen att sätta i ett blogginlägg. Men den är ack så viktig! I ett hav av olika artiklar är rubriken det som kan vara avgörande för om en person klickar sig in på just din blogg eller inte. Låt inte läsarna gå miste om ett fantastiskt blogginlägg på grund av en oengagerad titel. Läs igenom texten, grunna lite, lek med orden och publicera först när den sitter. Det kommer du vinna på i sökoptimeringen, tro mig!

 

Här har du fler googleoptimeringstips från proffset.

 

Har du gjort någon av de här missarna?
 


DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

 

 

 

Gilla
Visa fler kategorier