Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Här är google-expertens bästa tips för att få flera läsare till din blogg 

Blogg.se 20/10
Har du bloggat ett tag, men vill att flera personer ska besöka din härliga blogg? Här kommer några tips från vår expert som hjälper dig att rankas högre på google.

Visst vore det kul om din blogg kom upp högst upp bland sökresultaten på google så att flera hittade till din blogg? 

Genom några enkla steg kan du öka de chanserna radikalt. 

Här ger Bloggs googleproffs sina bästa tips på hur du får fler läsare genom att sökoptimera din blogg. 

 

Visst är det kul att blogga, men de flesta skulle säkert vilja ha ännu flera läsare. Vi har pratat med vår google-expert i huset och han har gett sina bäst knep hur man får sin blogg att sticka ut ur mängden och rankas högt på Google. 

 

Om du har sökoptimerat dina blogginlägg så kommer de att fortsätta driva trafik till din blogg lång tid efter att inlägget ligger högst upp på din blogg. Så lägg nån minut extra tanke på inlägget så kommer det att betala sig i längden. 

 


Låt det du skriver synas!

Målet med SEO (sökmotorsoptimering) handlar om att ligga i topp hos Google på de sökord som är mest populära och relevanta för din blogg. Då kan du få massor av besökare och kanske till och med tjäna pengar på ditt bloggande. För ju fler besökare, desto fler annonsörer vill synas på ditt krypin. 


En av grundreglerna inom SEO är att i första hand tänka på att göra något av värde för besökaren och i andra hand sökmotorer. Det kan vara lätt hänt att snöa in sig för mycket i tekniska detaljer.

 


Grunderna

Din text ska vara unik och bra skriven. Google uppskattar välskrivna och unika texter. Ett rimligt antal ord för en text är cirka 300 ord. Det kan kännas väldigt mycket men försök att ha det som en målsättning!

Om du ska använda en redan befintlig text som du t.ex. har hittat på Wikipedia är tipset att du använder så många synonymer som möjligt när du skriver om texten.

 

 

Rubrik

Rubriken på inlägget är en viktig faktor för att Google ska ta med just ditt blogginlägg i sökresultatet. Rubriken ska innehålla de viktigaste nyckelorden. Den ska vara slagkraftig och klickvänlig.

 

Exempel på bra rubrik: Jordgubbar smakar bäst på sommaren


Nyckelord: 
Jordgubbar och sommaren

 

Innehåll i bloggpost: Innehåll, titel, URL, bilder och eventuella länkar ska följa en röd tråd – i det här fallet är den röda tråden ”jordgubbar” och ”sommaren”

 

Tänk på att skriva för läsaren och besökaren! Unikt, genuint och läsvärt innehåll är guld värt!

 

LYCKA TILL!!!!

 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

Gilla
Visa fler kategorier