Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans blogg är den veganska skönhetsdrottningen Maria Anderzon

Blogg.se 08/05
Maria Anderzon bjuder på grymma listor på veganska skönhetsprodukter. Hon avslöjar också hur hon helst tillbringar fredagskvällar - det är inte som du tror!

Om du precis har upptäckt livet som vegan eller behöver bra tips på skönhetsprodukter, så är Maria bloggaren du ska hålla utkik efter. I veckans blogg berättar hon om hur du bäst tar reda på om en produkt är vegansk eller inte. 

 

1. Berätta lite kort om dig. Vem är du?

– Jag älskar djur och natur, är vegan och brinner för att förändra människors syn på djur som produkter. Om du frågar mig så är jag både rolig, smart och jäkligt härlig men frågar du min kille så skulle han nog lägga till envis, bestämd och väldigt rastlös.


2. Vad får man läsa om på din blogg?

– Jag skriver om veganska skönhetsprodukter och ger djurvänliga skönhetstips. Bloggen är full av inspirerande inlägg som förhoppningsvis kan motivera andra att göra medvetna och mer djurvänliga val i vardagen. Jag kommer förmodligen att blanda in mer personligt framöver i bloggen då jag förstått att många läsare är nyfikna på hela min livsstil som vegan.


Djurvän som hon är! Här tillsammans med en av hennes två ursöta hundar. Se fler av hennes senaste bilder på Instagram här.


3. Vad är den största utmaningen med att endast använda veganska skönhetsprodukter?

– Som vegan plockar du inte åt dig första bästa pryl i butiken utan läser noga på innehållsförteckningen och googlar alla nya produkter innan du köper dem. Som med allt annat i vårt moderna samhälle är det väldigt svårt att veta vad man faktiskt köper och om du vill göra bra val så gäller det att vara källkritisk. Många bloggare och youtubers gör reklam för produkter som testas på djur men hävdar att detta bara är en falsk myt vilket bidrar till att många konsumenter blir förvirrade. Det går heller inte att fråga butikspersonal om vad som är djurtestat och veganskt då de oftast inte har en susning och allt för ofta ger felaktig information. I framtiden tror och hoppas jag på en tydlig och tillförlitlig märkning eftersom efterfrågan på veganska och icke djurtestade produkter bara växer.


4. Vilka är dina fem populäraste inlägg?

– Mina mest gillade och delade inlägg är de där jag samlar veganska produkter. De med 17 veganska Torrschampon16 veganska Mascaror och 12 veganska concealers är nog de mest omtyckta. Ett väldigt viktigt och populärt inlägg är köp aldrig äkta djurhår, där jag skriver om varför jag aldrig skulle köpa produkter gjorda av päls. Nyligen skrev jag inläggen 22 veganska eyeliners och 9 veganska BB Creams som även dem blev väldigt uppskattade. Jag vill göra det enklare för folk att hitta veganska produkter och dessa inlägg vet jag att många läsare sparar och använder när de handlar vilket känns väldigt roligt.


Maria har skrivit ett inlägg om varför du aldrig ska köpa produkter med äkta djurhår. Läs det här.


5. Vad ska man titta efter för att veta att en produkt är djurvänlig?

– För att svara på frågan måste jag först definiera ordet djurvänlig, jag väljer att tolka det som att produkten inte är testad på djur samt att den inte innehåller några ingredienser från djur. Tyvärr är det idag helt omöjligt att veta om produkten är djurvänlig bara genom att titta på förpackningen. Det finns märkningar men de används inte alltid och ibland kan en produkt vara felmärkt.


– För att ta reda på om ett företag testar sina produkter på djur har organisationen PETA ett bra sökverktyg på sin hemsida. För svenska företag finns en liknande funktion på Djurens Rätts hemsida. Det bästa är att maila företaget och fråga men det finns även bloggar, facebookgrupper och andra sidor på internet där informationen finns. Vissa företag har även information på sina egna sidor om vilka produkter som är veganska och fria från animalier.


Förutom skönhet så är Maria ett stort fan av Netflix. I det här inlägget tipsar hon om en dokumentär om tjuvjakt som alla borde se.


6. Nämn tre saker som inte så många vet om dig?

– Mitt bästa fredagsmys består av smågodis och På Spåret, när jag berättar det för folk börjar de alltid att skratta. Av någon anledning är det inte vad folk förväntar sig av en blond Stockholmstjej med två chihuahuor.
– Jag är väldigt allmänbildad och tycker själv att jag är riktigt smart. Jag är helt övertygad om att jag skulle bli en bra stadsminister.
– Det bästa jag vet är att titta på dokumentärer, jag älskar att lära mig och få nya perspektiv på saker och ting. Sedan jag fick Netflix ser jag flera dokumentärer varje vecka.


Tack Maria Anderzon för att du delade med dig av din kunskap. Hennes blogg hittar ni här.DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

 

Gilla
Visa fler kategorier