Skapa blogg Logga ut
Skaffa PRO Stil My Everyday Ruff Diamonds Foodie Bloggspaning Tjäna pengar på bloggen Få publicitet Kundtjänst

5 tips – så kommer du igång med träningen

Elin 23/05
Linn Strömberg har en väldigt populär träningsblogg. Hon har gett oss sina bästa tips hur du kommer igång med träningen. Nummer två måste ju vara det ABSOLUT vanligaste misstaget i början.

Du har inte varit på gymmet på år och dagar. 

Du väljer därför att kötta ett styrkepass på tre timmar för att kompensera för förlorad tid. 

No, no, no. Gör om, gör rätt. Här är populära träningsbloggaren Linn Strömbergs bästa tips. 

 

 

1. Våga vara nybörjare!

Alla har vi en gång varit nybörjare, eller hur? Var inte rädd att göra fel eller se dum ut, men tänk på felaktigt utförande kan leda till att du skadar dig. Börja hellre på lättare vikter. Ingen kommer att döma dig eller titta på vilka vikter du använder.

 

 

2. Ha tålamod!

Resultaten kommer inte med en gång. Gå inte ut för hårt i början för att det inte händer något i spegeln, det kan i stället leda till att du tappar motivationen. Träning är förhoppningsvis något du vill fortsätta med, så börja lugnare och trappa sedan upp successivt.

 

 

3. Ha tydliga mål!

Att ha mål med sin träning är viktigt för motivationen. Med tydliga mål och planering ökar dessutom dina chanser att lyckas radikalt! Som nybörjare kan dock slutmålet kännas väldigt avlägset, sätt därför delmål på vägen mot det stora målet. Ett tips är att skriva upp din utveckling – exempelvis kroppsmått, kroppsvikt, distanser, vikter på gymmet eller vad dina mål än kan vara.

 

 

4. Lägg upp ett schema och håll dig till det!

A och O för att nå sina mål är planering. Lägg upp ett träningsschema med vad du ska träna och vilka övningar du ska göra. Träna på specifika dagar och boka in dina träningstider. Lägger du upp en planering undviker du att hamna sittandes i soffan exempelvis efter jobbet.

 

 

5. Tänk på kosten!

Se till att dina matvanor går hand i hand med dina träningsmål. Att kombinera kostmål med din träning kommer göra det roligare, även om en livsstilsförändring ofta känns jobbig och tråkig i början. Oavsett varför du tränar är det alltid viktigt att få sig tillräckligt med näring. Protein är viktigt för att kunna bygga och bibehålla muskler.

 

Här hittar du Linns nyttiga recept på knäckebrödpizza.

 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

 

Gilla
Visa fler kategorier