Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Träningsbloggaren tipsar: 4 enkla övningar du kan göra med en parkbänk

blogg.se 14/08
Många tränar inför sommaren – men träningen behöver absolut inte pausa för att solen äntligen visar sig. Träningsbloggaren Linn visar hur du lätt kan träna utomhus i sommar.

Varför stå inne på ett gym när det äntligen är sommar? 

När vädret väl tillåter gäller det att passa på att träna utomhus. 

Här kan du läsa träningbloggaren Linns träningstips som du enkelt kan göra med hjälp av en parkbänk. 

 


1. Jumpsquats

Work that booty - knäböj (squats) är verkligen en grym övning för ben! Istället för att köra endast på kroppsvikt kan man istället lägga till ett hopp för att få in mer explosivitet i rörelsen och därmed belastas musklerna mer.

Antingen hoppar du upp i luften för att sedan återgå till utgångsposition, eller gör du som Linn har valt att göra på bilderna: Hoppa upp på en bänk, landar, hoppar ned och gå kontrollerat ned i ett knäböj igen. 

 

2. Armhävningar

För lättare variant: Placera händerna mot bänken. För tyngre: Placera fötterna på bänken. Håll ryggen rak, svanka inte och puta inte upp med rumpan. Spänn bålen för att undvika detta. Håll nacken rak, titta inte upp framför dig utan håll blicken i marken.

 

 

3. Tricepspress

Nu ska armarna skaka! För något lättare utförande: Böjda ben. Tyngre: Raka ben. Håll ryggen nära bänken. Armbågarna ska hållas nära kroppen och peka bakåt. Sänk kroppen genom att böja armbågarna, gå ned tills överarmarna är i cirka 90 grader innan du jobbar uppåt igen.

 

 

4. Bulgarian Split Squat

Ytterligare en övning för rumpa! Här lägger vi upp ena foten mot bänken där den får vila då det är främre som ska jobba. Knäet på det bakre benet böjer du i takt med att du går ned med det främre. Håll ryggen rak genom att spänna bålen under hela rörelsen. Håll blicken rakt fram.

 

/ Linn Strömberg

 

Du hittar hennes träningsblogg här  

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 
Gilla
Visa fler kategorier