Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

"Jag trodde jag skulle fixa min mammaroll mycket bättre och vara mer kapabel"

blogg.se 11/12
Inredningsbloggaren Frida Ramstedt gick nyligen ut med att hon är gravid. I denna intervju berättar hon ärligt om sina tankar kring den första graviditeten och osäkerheten om att skaffa ett till barn.

Sveriges största inredningsbloggare Frida "Trendenser" Ramstedt avslöjade nyligen på bloggen att hon är gravid.

 

Hej Frida. Stort grattis. Hur mår du?

– Tack jag mår bra. Jag är vansinnigt mycket tröttare och tjockare än under min första graviditet men har kunnat jobba på i skapligt tempo ändå så jag ska inte klaga.

 

Här berättar Frida för läsarna att hon är gravid

 

 

Jag förstår att du är trött. Hur känns det att bli flera i familjen?

– Det känns helt fantastiskt. Och då var jag ändå inte helt säker på om jag ville ha fler barn, eftersom min första förlossning och tiden därefter var väldigt tuff. Trots att jag tyckte att jag hade förberett mig och läst på ordentligt och anser mig vara en stark person – så blev jag helt överrumplad av omställningen och av alla hormoner och känslor som var i omlopp i kroppen under min föräldraledighet.

 

– Jag trodde jag skulle fixa min mammaroll mycket bättre och vara mer kapabel. Man har ju läst om så kallade ”mamtreprenörer" och kvinnor som kommer på briljanta idéer och par som passar på att göra alla möjliga olika projekt när de är föräldralediga, men själv kände jag mig mest ledsen, omtumlad och kantstött.

 

 

– Sett i efterhand mådde jag nog inte särskilt bra under det första året och det har tagit lite tid för mig att landa i och att acceptera. Men nu när jag bearbetat det känns det helt självklart med ett syskon och jag är väldigt förväntansfull inför att vi ska bli fyra i vår familj. Jag har själv en lillasyster och tänker att en lillebror kommer bli en väldigt viktig person i Max liv, så min målbild när jag är som tröttast och har mått som mest illa är synen av de två tillsammans.

  

 

Så vad säger Max om att få ett syskon?

– Inledningsvis var han måttligt förtjust men nu frågar han varje dag om inte "Lillebror kommer ut snart?”.

  

 

Så gulligt. Är denna graviditet annorlunda än tidigare?

– Jag är annorlunda. Jag är mycket mindre nojig och orolig än jag var under min första graviditet och känner mig mer fokuserad på resultatet som ska komma i april än på att räkna veckor och dagar som jag gjorde förra gången. Sen är jag som sagt avsevärt mycket tjockare än sist. Då syntes det knappt förrän jag hade gått halvvägs, nu fick jag köpa mammabyxor i vecka 8...

 

Foto: Trensenser.se 

 

Du väntade ganska länge med att berätta det i bloggen, hur kommer det sig?

– Jag ville vänta tills vi hade gått på rutinultraljudet för att se så att allt, som man kan se, såg bra ut och så ville vi ju hinna träffa alla kompisar och släktingar för att berätta om det själva först. Man vill inte att någon närstående ska behöva läsa om det på en blogg. Och den biten kan ju ta ju lite tid när man bor hundra mil från halva sin familj. Jag är ju född i Umeå.

 

 

Mmm, det kan man ju förstå. Du som är inredningsproffs, har du redan börjat tänka på hur barnrummet ska se ut?

– Jag borde ju svara ja på den frågan, men nej. Det har jag inte. Jag tänker att han kommer att sova i en liten spjälsäng i vårt sovrum till att börja med och att man inte har så stort behov av ett eget rum förrän man blir lite större så jag tänker att jag ska vänta lite och se vad det är för en liten person först innan jag börjar köpa några saker till honom.

 

– Jag tror det där med att inreda barnrummet har ett större symbolvärde första gången man blir mamma, nu är jag mer fokuserad på att göra vår första tid tillsammans så mysig och bra som möjligt. Jag har grejat med lite andra projekt här hemma istället. Som att installera en kamin i vardagsrummet, riva ut och renovera det slitna köket och bygga om trappen i vårt hus. Ja, ni fattar. Boandet är i full gång ändå…

 

 

Tack så mycket för samtalet Frida och för att du ger en verklig och nyanserad bild av graviditeten och mammalivet!  

 

 

Du kanske även vill läsa om hur Trendenser har blivit en av Sveriges största bloggare och hur det kändes att bli utsedd till Åretsinredningsbloggare 2016.

Gilla
Visa fler kategorier