Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Stort grattis Frida – Årets Inredningsbloggare 2016

blogg.se 09/02
Trendenser vann "Årets Inredningsbloggare" i Elle Decorations prestigefulla Design Awards. Vi har intervjuat pratat med henne om vinsten, trender och bloggarnas roll i inredningsvärlden.

2016 är första året som bloggarna har fått ett eget pris i Elle Decorations Swedish Design Awards: Årets Inredningsbloggare heter det nya priset.

Vinnaren offentliggjordes på måndagskvällen på Café Opera den 8 februari.

Och vem var det som vann detta pris?

Jo, Trendenser såklart! 

 


Frida Ramstedt, kanske mer känd som Trendenser, blev framröstad till Årets inredningsbloggare 2016 av ELLE Decorations läsare. Vi har tagit ett snack med den grymma inredningsbloggaren som har över tio år på bloggnacken. 

 

Hurra för dig, Årets Inredningsbloggare 2016. Blev du förvånad över att du vann?  

– Efter tio år som bloggare så är det inte självklart att vara på toppen då det finns många duktiga bloggare i dag och bland de nominerade fanns flera av mina egna bloggfavoriter. Jag blev både förvånad och väldigt glad.

 

 

Hur firar du att du vann detta pris?

– Jag firade med pompa och ståt igår tillsammans med de andra pristagarna på Café Opera. När jag har uppnått ett mål så har jag också som tradition att köpa mig själv en belöningspresent så det ska jag göra nu i veckan innan jag åker hem till västkusten igen. Håll utkick på bloggen.

 

Vilken cliffhanger. Vi får kika in på bloggen senare.

Det är första året för denna kategori, Årets inredningsbloggare, i Elle Decoration Swedish Design Awards. Tycker du att bloggare har blivit mer accepterade och respekterade som en del i inredningsvärlden nu?

– Ja. Att en så stor och respekterad tidning som Elle Decoration lyfter upp bloggarna på detta sätt tycker jag tyder på att vi har blivit en maktfaktor att räkna med. Jag tycker det är imponerande av de som tidning att göra det och inte se oss som konkurrenter utan som kollegor i mediebranschen.

 

 

Hur har förändringen sett ut? 

– I början av Trendensers resa för tio år sedan fick jag ständigt be om bilder och tjata mig till att få komma på pressvisningar, så det har hänt väldigt mycket de senaste åren. När man tänker på det så känns det extra roligt att få stå på scen tillsammans med respekterade formgivare.

 

 

Och när vi ändå har dig på tråden så är vi väldigt nyfikna på kommande inredningstrender? Färgkoder?

– Det är svårt att ange specifika färgkoder då de kan variera utifrån vilket ljus man har hemma. Mitt bästa tips är att skaffa färgprover och testmåla för att se hur färgen ändras under dagen i takt med ljuset. Det är viktigt att utgå i från vilken ton man har på golvet så att det passar tillsammans med väggfärgen. Själv är jag förtjust i varmgrått då jag tycker att den lyfter fram andra färger fint, men hemma hos mig är det ingenting annat än vit färg på väggarna. Kommande inredningstrender kommer jag att sammanställa i en rapport på bloggen efter möbelmässan.

 

 

Typiskt. Jag som ville sneaka till mig gratisråd eftersom det snart är dags att måla väggarna hemma.

 

 

Tack så mycket Frida för snacket – och grattis igen! 

 

Gilla
Visa fler kategorier