Så gör du nyttig yoghurtglass – med jordgubbar
Denna gudomligt vackra glass kan du snabbt och enkelt slänga ihop – även utan glassformar. Häll smeten i en bunke och skeda upp i skålar sedan. Nom!
Nyttig, fräsch och dunderenkel att göra.
Här är mumsiga yoghurtglassen du bara måste göra.
Det bästa: Du behöver ingen glassmaskin. Love it!
4 PINNGLASSAR
1 dl grädde
1 ½ dl turkisk yoghurt
½ dl florsocker eller 2 msk honung
4-5 jordgubbar (2 skivas och läggs i formarna)
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Vispa grädden fluffig. Vispa turkisk yoghurt och florsocker för sig och tillsätt vaniljpulvret. Vänd sedan ihop grädde och yoghurten. Mixa eller mosa jordgubbarna i en skål, går bra med färska eller (tinade) frysta jordgubbar.
Kör jordgubbsmoset genom en sil för att få bort kärnorna. Skiva upp två jordgubbar och lägg i botten på formarna. Fyll upp med glassmeten nästan hela vägen upp.
Häll jordgubbssåsen i en spritspåse och spritsa ner i glassen. Lägg in i frysen och låt stå i minst 4 timmar.
NJUT!
Receptet är från mat- och bakbloggen Marias Bakglädje
DU KANSKE ÄVEN GILLAR:
- 10 grymma glassrecept du inte vill missa
- Så gör du jordgubbsmojito-glass
- Här är världens fetaste glass – så stor är den
- Här är supernyttiga glassen du kan äta till frukost
- Sommarens sjukaste glassmak: Sill och gräslök
- Så gör du avokadoglass – hemma