Så gör du nyttig yoghurtglass – med jordgubbar

Denna gudomligt vackra glass kan du snabbt och enkelt slänga ihop – även utan glassformar. Häll smeten i en bunke och skeda upp i skålar sedan. Nom!


Nyttig, fräsch och dunderenkel att göra. 

Här är mumsiga yoghurtglassen du bara måste göra. 

Det bästa: Du behöver ingen glassmaskin. Love it! 

 

 

YOGHURTGLASS MED JORDGUBBAR

4 PINNGLASSAR 

1 dl grädde

1 ½ dl turkisk yoghurt

½ dl florsocker eller 2 msk honung

4-5 jordgubbar (2 skivas och läggs i formarna)

1 krm vaniljpulver

 

Gör så här:

Vispa grädden fluffig. Vispa turkisk yoghurt och florsocker för sig och tillsätt vaniljpulvret. Vänd sedan ihop grädde och yoghurten. Mixa eller mosa jordgubbarna i en skål, går bra med färska eller (tinade) frysta jordgubbar.

Kör jordgubbsmoset genom en sil för att få bort kärnorna. Skiva upp två jordgubbar och lägg i botten på formarna. Fyll upp med glassmeten nästan hela vägen upp.

Häll jordgubbssåsen i en spritspåse och spritsa ner i glassen. Lägg in i frysen och låt stå i minst 4 timmar.

 

NJUT!

 

Receptet är från mat- och bakbloggen Marias Bakglädje

 

 

 

 

 



DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

stats