Supernyttiga glassen – du kan äta till frukost

En banan- och jordnötsglass som passar till frukosten, mellanmålet eller kvällfikan. Den är både nyttig och jättegod. Dessutom så innehåller den bara två ingredienser!


Tycker du att glass till frukost låter helt fel?

Tänk om!

Detta recept på banan- och jordnötsglass är både nyttigt och enkelt att göra. 

 

Matbloggaren Citroncest tipsar om en superenkel banan- och jordnötsglass toppad med snygg ananasros. Detta äter hon till frukost.

Se hur du gör både glassen och rosen nedan. 

 

 

1. Mixa bananen...

... tillsamans med jordnötssmöret till en glassliknande konsistens.

 

2. Skär bort skalet från ananasen.

Skär av en fjärdedel längs med mittenstammen. Lägg delen med den platta sidan ner och skär många supertunna skivor. Dra ut skivorna från varandra så att de ligger lite omlott och snurra sedan in ena kanten mot den andra så att en blomma bildas. Här är en länk till en video som lättare visar hur man gör.

  

3. Toppa glassen...

... med rosen, kokosflingor och pumpakärnor.

 

Aloha!

 

 

 

 

Du kanske även gillar: 

 

stats