Yey, vi har äntligen hittat receptet på skolans fantastiska fisksås
Okej, all mat från skoltiden var ju inte fantastisk. Men när det var fiskfriletter och den där magiska kalla dillsåsen till – då var det fest. Vi har äntligen hittat receptet.
Kommer du ihåg den där kalla dillsåsen som man fick i skolan?
Ja precis, den man dränkte tallriken med.
Det måste ju vara den absolut godaste såsen någonsin, hands down.
Detta recept blir precis som skolans fisksås. Sååååå god!
Skolans fisksås
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
0,5 dl majonäs
1 dl bostongurka
1 kruka finhackad färsk dill (eller ett paket djupfryst dill)
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 nypa svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop allting och ställ i kylen en stund innan servering! Lätt som en plätt men ack så gott. Vill du vara superduktig och även göra den panerade fisken från grunden så hittar du recept på det här.
Hurra!!!!! Nu ska vi dränka fiskpinnar i denna grymma sås. Vi säger ett stort tack till bloggen Zeinas Kitchen där vi hittade detta magiska recept.
DU KANSKE ÄVEN GILLAR:
- Lista: 3 grymt duktiga matbloggare som du absolut inte vill missa
- Här är 8 recept på våfflor du antagligen aldrig hört talas om
- Bråttom? Här är 4 snabba rätter du kirrar under 15 minuter
- Recept: Här är 5 vegetariska pajer vi vill laga nu
- Om paj inte är din grej – här är 6 andra vegetariska rätter