Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Fascinerande filmer om verkliga entreprenörer

Redaktionen 28/08

Att vara entreprenör är känt för att innebära en resa fylld med både framgångar och misslyckanden. Genom åren har det skildrats en hel del fascinerande historier om personer som kämpat sig fram till toppen, och att få följa med på resan som börjar med en idé kan vara lika spännande som motiverande. Här listar vi “måste-filmer” som lyckas med att fånga verkliga personers helt unika resor.

Steve Jobs (2015)

Många är vi som gillar den populära genren med verklighetsbaserade filmer där vi får komma spännande individer på djupet. I hyllade “Steve Jobs” med Michael Fassbender som den notoriske entreprenören får vi följa med under några av de mest ikoniska produktlanseringarna i modern tid.

 

Förutom presentationen av Macintosh, som gavs ut 1984, och iMac (1998), ges vi även en bild av hur en egensinnig Jobs var som person.

Jakten på lycka (2006)

Har du missat denna tårdrypare? Om du känner dig manad är det då läge att ta sig an “Jakten på lycka”. Filmen berättar om den innovativa säljaren Chris Gardners (Will Smith) kamp för att övervinna hemlöshet för att senare bygga en framgångsrik karriär och en framtid för hans femårige son.

 

Med ett självförtroende som han aldrig låter vackla, och drivkraften han får av sin sån, lyckas Gardner att vända på sitt liv och bli en legend på Wall Street.

Joy (2015)

Den fortfarande högst levande Joy Mangano anses vara en av de mest legendariska kvinnliga entreprenörerna i mannaminne. Filmen “Joy” med Jennifer Lawrence i spetsen, berättar hennes fascinerande historia från grunden.

 

I fokus står Joys spännande sida som uppfinnare och hur hon kom att driva ett mäktigt familjeföretag.

The Social Network (2010)

Hur knäckte Mark Zuckerberg idén med Facebook och därmed blev den yngsta dollar-miljardären genom tiderna? David Finchers drama “The Social Network” tar avstamp när Zuckerberg (Jesse Eisenberg) går på Harvard och som besatt börjar jobba med sin nya idé. Den som kom att utvecklas till ett revolutionerande socialt nätverk världen över. Men som vi vet var det inte vara lycka som följde för honom, utan också en hel del kontroverser och svårigheter i privatlivet.

The Founder (2016)

Alla har vi ätit på McDonald’s, men inte alla av oss känner till den fascinerande berättelsen bakom världens största snabbmatskedja. Vad du än föreställer dig, så gick det till på ett annorlunda sätt.

 

I “The Founder” spelar Michael Keaton 52-årige Ray Kroc, en misslyckad säljare som lyckas övertyga de två bröderna McDonalds om att starta en kedja där hamburgarna går snabbare att få än på något annat ställe, och där de kostar nästan ingenting. Så småningom tar Ray kontroll över företaget för att bygga ett internationellt imperium.

 

Samtliga filmer på listan må berätta om väldigt olika personer, men har alla gemensamt att de bjuder på drama, inspiration och en hel del lärdomar om livet som entreprenör.
Gilla
Visa fler kategorier