Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

10 kvinnor vi inspireras av!

 

21/03
Peppas och inspireras!

Världen är full av inspirerande och starka kvinnor. Dom får oss inte bara att relatera, utan dom får oss också att våga stå upp för oss själva, visa mod och säga stopp för allt som inte är okej. Här nedan listar vi 10 kvinnor vi inspireras av.

 


Mia Skäringer
Mia är inte bara en skådespelare, manusförfattare, sångerska, komiker och radioprofil. Hon är också en stor inspiration för oss kvinnor, och vi alla känner nog igen oss i hennes texter och berättelser om bland annat psykisk ohälsa, våld, kroppshets, övergrepp och att våga stå upp för sig själv.

 


Linda-Marie Nilsson 
Linda-Marie är influencer, författare och kroppsaktivist. Via hennes sociala kanaler och hennes bok ”Så lärde jag mig älska min kropp” hjälper hon och inspirerar andra till att älska sig själva och sin kropp.

 


Mia Törnblom
Mia är författare, utbildare och en av Sveriges mest populära föreläsare. Hon har själv tagit sig ur ett mörker och idag engagerar, motiverar och inspirerar hon till positiva förändringar i livet genom hennes böcker och föreläsningar.

 


Stina Wolter 
Stina är konstnär, radiopratare och kroppsaktivist. Hon är en kvinna som länge ifrågasatt samhällets osunda ideal om hur en kropp ska se ut. På sin instagram dansar hon i underkläder, helt utan filter. Glad över att få vara sig själv, i sin egna kropp.

 

Gudrun Schyman
Gudrun har varit politiskt aktiv sedan i mitten av 1970-talet och har bland annat varit partiledare för både Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ. Hon har varit och är en stark talare för mänskliga rättigheter.

 


Clara Henry
Clara började blogga när hon var 12 år gammal. Idag har hon hundratusentals följare på sina sociala medier, hon har vunnit flera priser för sin Youtubekanal, jobbat som radiopratare och 2017 var hon programledare för Melodifestivalen. Via hennes böcker och sociala medier inspirerar och uppmuntrar hon till att våga ta plats och ta för sig.

 


Ishtar Touailat
Ishtar korades till Framtidens kvinnliga ledare 2018 av Sveriges chefsorganisation Ledarna. Hon jobbar som innovationschef och är ansvarig för Tietos inkubator (Artificiell intelligens och Big Data), som är Europas enda sådana. Jämställdhet och inkludering ligger henne varmt om hjärtat.

 


Lena Apler 
Lena är en stark entreprenör och företags grundare. Hon har grundat och är nuvarande styrelseordförande för kreditbolaget Collector. 2015 och 2016 blev Lena utsedd till näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör, 2015 blev hon utsedd till den femte viktigaste affärskvinnan i norra Europa och 2018 utsågs hon till den näst mäktigaste kvinnliga investeraren.

 


Sabina Decireé
Sabina driver en Youtubekanal med över 123 000 prenumeranter. Där berättar hon öppet om sorgen över att förlora sina nära i ung ålder. Hon är en stor inspiration för unga kvinnor genom att hon vågar, utan filter prata om allt ifrån ångest till att våga visa och vara stolt över sin kropp.

 


Sara Wimmercranz
Sara har gjort karriär genom att driva förändringar. Hon har bland annat suttit i ledningen för internetpionjären Lensway, grundat Footway och driver nu riskkapitalbolaget BackingMinds. Hon har även blivit utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare, supertalang, Årets Mama och en av Näringslivets Mäktigaste kvinnor.

Gilla
Visa fler kategorier