Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Så lyckas du med Instagram: Vår sociala medier expert avslöjar! 

Moa Alfredsson 14/06
Fler följare på direkten!
Hur gör man egentligen för att nå ut med sina bilder och hitta fler potentiella bloggläsare? Bloggaren, entreprenören och sociala medier experten Alexandra ger sina fem bästa tips på hur du lyckas med Instagram.

 

1. Fokusera på att bygga relationer! Ju mer du interagerar med andra på Instagram desto större räckvidd får du. Ja, du bör också gå in och kommentera andras bilder och kommentera folks Stories - det ger dig nämligen pluspoäng vilket gör att du syns för fler användare.

Vad är egentligen sant om Instagrams algoritmer? Det skriver Alexandra om här!

 

2. Posta på tider då dina följare är online och som mest benägna att engagera sig med dina bilder. Ett bra tips, om du inte vill grotta ner dig i statistiken, är att posta mellan kl. 20,00-21,00 söndagar till torsdagar.

Så gör du för att bästa kommunicera med fina följare!

3. Prata med dina följare! Hitta en tonalitet som gör att det blir lätt för folk att prata med dig (att kommentera) snarare än att du pratar om dig själv och sen avslutar med en "engagerande fråga" i stil med "Vad gör ni idag?" Det är få som svarar på en sån fråga så bjud snarare in till samtal.

På sin blogg skriver Alexandra om livet som entreprenör!

4. Skaffa företagskonto - det gör nämligen att du får tillgång till statistik. Och nej, det är inte, som ryktet säger, missgynnande att ha företagskonto.

Här kan du läsa om vad man inte ska göra i sociala medier!

5. Hitta din personliga stil! Vad har du som är unikt och som får dig att sticka ut från mängden? Hitta din egen stil och ditt eget sätt, det funkar aldrig att kopiera andra.

GILLADE DU DETTA KANSKE DU OCKSÅ TYCKER OM:

- Så får du fler blogg-läsare! 

- Colorelle berättar: så får du din modeblogg att växa!

Fotografen tipsar: så blir dina bloggbilder bättre! 

- Bloggaren berättar: så gjorde jag för att få över 100k på Instagram! 

Gilla
Visa fler kategorier