Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Bloggaren berättar: Så gjorde jag för att få över 100K på Instagram!

Moa Alfredsson 07/03
Hon har över 160.000 följare på sin Instagram och tjänar idag pengar på sitt konto. För oss berättar Vanessa hur man gör för att få följarskaran på Instagram att växa!
På bara ett år lyckades 24-åriga Vanessa få över 100.000 följare på sin Instagram. Där, och på sin blogg Interiorbyvanessa, delar hon med sig av sina bästa inredningstips. Vi frågade influencern på heltid hur man ska gå till väga om man själv vill växa sitt Instagramkonto.

 

Hej Vanessa! Så roligt att vi får prata med dig. Första frågan: Hur tycker du man ska tänka för att få till ett snyggt Instagram flöde?
Jag tycker inte att man ska stirra sig blind på flödet. Jag gör aldrig det. Börja istället med att hitta din stil. Resterande löser sig på vägen. Det viktiga är inte att du har samma ljussättning på hela ditt flöde utan det viktiga är dina bilder. Satsa på fina bilder istället.

Just nu är Vanessa uppe i 160.000 följare på sin inredningsinstagram. Vi är så imponerade!

Nu när vi ändå inne på bilder, hur får man till en riktigt snygg Instabild?
Jag tänker mycket på ljus. Det är viktigt att det är bra ljus ute så att bilderna blir bra inne. Jag är inte alls duktig på att redigera. Jag använder inga appar förutom Instagrams egna redigeringsfunktion.

På Vanessas Instagram hittar du en massa härlig (och underbart rosa) inredingsinspo.

Du har ju över 160 tusen följare (WOW!!) Hur gör man om man har ett litet konto som man vill växa?
Svår och stor fråga, men du måste vara aktiv. Väldigt aktiv. Hitta din nisch och din stil. Vad vill du att ditt konto huvudsakligen ska handla om? Sen kör du på det. Lita på dig själv och gör det du är bäst på. Var inte rädd att bjuda på dig själv. Kommentera andras bilder och visa att du finns. Viktigast av allt, ha tålamod!

Även om det är mest fokus på inredning på Vanessas kanaler skriver hon även en hel del om mammalivet. Såhär resonerar hon när det kommer till att kombindera livet som mamma och karriären. 

Instagram är väldigt oförutsägbart. Helt plötsligt så sätter du en bild som ger dig flera 100 nya följare eller många fler gilla markeringar än dina bilder normalt får. Men stirra dig inte blint på likes eller engagemang. Instagram är svårare än någonsin just nu och även om du är GRYM på det du gör så kanske det inte "syns" om man tänker på engagemanget från dina följare. Idag är det super svårt att nå ut på Instagram och vad jag vet så kan man inte göra speciellt mycket åt det. Bara kör på och fokusera på att göra det du är bra på och mår bra av.

Det går att tjäna riktiga pengar som influencer. Här berättar Vanessa vad hon fakturerar en vanlig månad. 

Så himla bra tips! Många tycker att det blivit svårare att nå nya följare i och med Instagrams nya algoritm, hur tänker du kring det?
Svårt. Jag vet att det blivit väldigt svårt för många att få nya följare nu efter nya algoritmen. Jag har inte haft det problemet förrän nu. Tidigare har jag alltid gått i plus men inatt gick jag i minus på följare. Men det är vad det är. Bara fortsätta kämpa och fokusera på allt annat förutom siffror. I dagsläget är det vad jag kan rekommendera då man som influenser har svårt att påverka just den biten just nu. Uppdatera och fortsätt vara aktiv.

Vanessas snabba Instagram tips:
- Tänk på ljuset. Bra ljus gör så stor skillnad i en bild.
- Fota, fota och fota, du lär dig mer för varje bild du tar.
- Var aktiv och kommentera andras bilder.
- Var uppmärksam på vilken tid på dygnet som dina följare är mest aktiva och publicera bilder då.

Gilla
Visa fler kategorier