Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Fotografen tipsar: så blir dina bloggbilder bättre!

Moa Alfredsson 15/03
Är du sugen på att ta dina bloggbilder till den nästa nivån? Titta hit! Vi har nämligen frågat fotografen och bloggaren Ingrid hur man gör.
Vad ligger egentligen bakom den perfekta bloggbilden? Ja, det frågade vi fotografen Ingrid Wenell som delar med sig av sina hemligheter både bakom och framför kameran.  

 

Hej Ingrid! Första frågan: Hur lär man sig egentligen att bli en bra fotograf? Är du självlärd eller har du gått i fotoskola?
Jag har alltid haft ett bildseende och har alltid föredragit film och bild framför text och böcker så det kändes väldigt naturligt att önska mig min första egna kamera i julklapp för tio år sedan. Jag började experimentera, skaffade i samma veva en blogg och på den vägen var det.

Ibland är spontana bilder dom bästa!

Om du skulle få ge en nybörjare något tips, vad skulle det vara?
Oj vad svårt, men det skulle nog vara att inte titta så mycket på andra utan testa sig fram på alla möjliga sätt. Inget sätt är fel och man måste våga prova för att lyckas. Tror de flesta fotografer känner igen det där med att bakom varje bra bild finns hundra dåliga…

Fotogenisk frukost! 

När du ska ta en bloggbild, hur ser din fotoprocess ut då?
Det beror lite på vad jag fotograferar. Är det inredning eller produkter så stylar jag självklart. Men är det min dotter jag plåtar så får hon vara som hon är för det mesta, även om jag såklart väljer vissa kläder ibland som jag vill lyfta fram. Oftast gillar jag mest spontana bilder som bara tillfället kan ge. Blir så naturligt och härligt! Jag använder bara naturligt ljus när jag fotar så när jag redigerar bilder efteråt handlar det mest om att förstärka känslan i bilden. Jag använder Lightroom och Photoshop samt VSCO på telefonen.

Ni får inte missa att kolla in alla fantastiska bilder som Ingrid tar på sin dotter!

Men vart hittar du din inspiration till alla dina fantastiska bilder?
Överallt! Instagram, bloggar, film, resor, Pinterest och tidningar. Men allra mest kommer allt spontant från mitt eget huvud.

Inspiration kan hittas på massa ställen!

Du jobbar ju som fotograf, hur tycker du att man som bloggare ska tänka när det kommer till bloggbilder?
Det beror ju lite på vad man vill uppnå tycker jag. Men i mitt fall är jag en extrem perfektionist och nöjer mig verkligen inte med mobilkameran eller dåligt ljus. Hatar blixt och gult ljus från glödlampa. För mig har det varit viktigt att bygga upp min fotoutrustning så jag kan få till det som jag vill. Det värsta jag vet är gryniga bilder och dålig upplösning, sånt gör att jag tappar intresset direkt. Men det är ju jag! Jag försöker själv bli bättre hela tiden och utvecklas och jag upplever att folk gillar det. Men vill man mer ha en ”live-blogg” så kanske det funkar med en enklare kamera. För mig är fotograferandet och bloggandet ett hantverk och där vill jag lägga in mycket fingertoppskänsla. Det är det fina med bloggande - alla gör som de vill!

Gilla
Visa fler kategorier