Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Så får din blogg flera läsare – 8 enkla tips du inte vill missa!

Isa Bylund 19/11
Du sliter och kämpar med din blogg men tycker inte läsarskaran är så stor som den borde. Känner du igen det? Då ska du verkligen läsa de här tipsen som får din blogg att nå ut till ÄNNU fler!

Känner du igen frustrationen över hur svårt det är att få folk därute att upptäcka din blogg?

Du är inte ensam, många känner så och de flesta måste hjälpa till på traven för att få spridning.

Här kommer några tips som faktiskt ger er blogg mer publicitet. När de sedan hittat till dig kommer alla såklart vilja stanna!

 

1. Den här är enkel: mejla inläggstips till oss på redaktionen (här). Varje dag delar vi flera av era inlägg som vi tycker måste nå ut till fler! Varje torsdag dyker dessutom ett inlägg upp på vår Facebook-sida där ni kan kommentera med inlägg. Där kikar vi för att hitta guldkorn!

 

 

2. Okej, den här är kanske ännu enklare! Slå på bloggspaning för er blogg så kommer vissa av era senaste inlägg upp på Bloggspaning (logiskt, yes we know). Där brukar vi på Bloggs redaktion leta dagligen efter bra blogginlägg.
Hur man slår på det? Jo, logga in på bloggen -> klicka på kugghjulet högst upp -> delning -> klicka i rutan under “extern publicering”. Klart!

 

Ständigt på jakt efter nya godbitar i bloggspaningen!

 

3. Kommentera i andra bloggar! Om du har en speciell nisch så gärna i bloggar med samma nisch, då är det troligare att deras läsare är intresserade av det ämnet. Men OBS! Skriv vettiga kommentarer och inga spam, det är folk sååå trötta på.

 

Kommentera mera! 

 

4. Svara också på kommentarerna hos dig i den mån det går, kanske också gå in på deras bloggar och lämna ett spår tillbaka. Det är viktigt att de som läser och engagerar sig ska känna att de är sedda och uppskattade!

 

5. Dela inlägg på Facebook. Både i ditt eget flöde och i olika passande grupper. Bland annat Blog Boost där det varje vecka dyker upp ett inlägg där medlemmarna får dela sitt bästa inlägg från veckan. Leta också upp grupper med olika teman (som mat- och bakgrupper, träningsgrupper och liknande) och dela där om ni tillhör den kategorin. Eller varför inte skapa en egen Facebook-sida där du publicerar inlägg så att dina läsare kan få upp en notis i sitt fb-flöde när du har lagt upp nya guldklimpar.   

 

 

 

6. Teamworka! Snacka med någon annan bloggare du tycker är vettig och dela länkar och tipsa om varandra. Dina läsare hittar till hen och hens läsare hittar till dig. Win win! 

 

7. Tänk på SEO! Det vill säga sökmotoroptimering som gör att ni hamnar högt upp på Google när personer söker på olika ämnen. Läs mer här om hur ni maxar er SEO!

 

 

8. Sist men absolut inte minst. Ha tålamod!! Jag vet, det är tråkigt, men att orka vara ihärdig och fortsätta fast även om det inte ger utdelning direkt är många av de största bloggarnas bästa tips. Rom byggdes inte över en natt och det där ni vet.

 

Nu så, nu är det bara att köra på! 

 

DU VILL NOG OCKSÅ LÄSA:

- Regler kring att "låna" andras bilder!

- De bästa tipsen för en bättre blogg!

- Såhär såg det ut på Influencer-konferensen 2017.

- Har du en mat- och bakblogg? Läs här!

- Tips för att skriva inlägg som engagerar!

Gilla
Visa fler kategorier