Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Linda: De här 10 kommentarerna vill ingen nybliven mamma höra!

Linda Blom 11/09
Att bli mamma är en stor omställning i livet. Då kan det kännas lite... tråkigt... med omgivningens kommentarer. Linda Blom listar några saker du inte ska säga till en nybliven mamma.

"Vad trött du ser ut!"
Jo tack, känner du.
Här är 10 saker du inte vill höra när du precis har fått barn.

 


1. "Kan jag inte få komma förbi och hälsa på nu, nu, nu, helst igår?"
Aaaaaaah! Låt mig landa i denna bubbla så lovar jag att säga till när jag är redo för besök. 


2. "Nämen! Det ser ut som att du är gravid igen med den där kulan" 
Jag känner mig smal och smidig som en gymnast efter att ha kånkat på den där stora magen under ett X antal månader (om än aningens öm här och var). Men förstör gärna den glädjen. 


3. "När är det dags för nästa barn då?" 
Jag klämde precis ut den här lilla människan ur min fiffi (eller genomgått en operation), tillåt mig gärna förtränga den smärtan innan vi snackar fler barn. Som dessutom inte är någon självklarhet att man ens kan få... 


4. "Oj vad trött du ser ut!" 
Vardagen har precis blivit ganska annorlunda och det där lilla pyret i min famn sover lite här och lite där på ett dygn. Men inte på natten.. Så jag känner mig ungefär som jag ser ut skulle jag tro. Men tack för påminnelsen!


5. "NJUT! Tiden går så fort så snart flyttar hen hemifrån" 
Jag har fullt upp med att hantera paniken över att det här lilla miraklet inte alltid kommer vara såhär liten. Att höra att det går ännu fortare än jag redan märkt hjälper inte riktigt.. 


6. "Du får sova när bebisen sover." 
Och när skall jag duscha, bajsa, plocka undan disken och tvätta alla nedspydda/nedbajsade kläder och sängkläder då tro? Eller för all del.. Bara njuta av att se min lilla bebis sova. 


7. "Skall hen verkligen heta det?" 
Ja..? 

 


8. "Det är superenkelt med bara ett barn" 
Jag vet inte om du själv har förträngt att det är en förändring i livet, eller helt enkelt har glömt att alla barn är olika precis som vi föräldrar. Tillåt mig känna precis som jag gör i min situation, utan att behöva tanken på hur andra upplever det. 


9. "Herregud vad stor/liten hen är, vad har du i brösten (flaskan) egentligen?" 
Här har jag fullt upp med att hoppas att jag gör rätt, att mitt barn är mätt och nöjd. Skall jag behöva tänka på huruvida det är mitt fel hur barnet växer nu också? Hjälp...


10. "Var inte så känslig nu" 
Okej.. Mina hormoner löper amok, jag har ont i min kropp, spruckna bröstvårtor, sömnbrist och för att inte tala om hur kärleken för det lilla barnet fullkomligt nockat mig. Tillåt mig gärna gråta om jag behöver det.. Även om det vore fyrtiosju gånger i timmen vissa dagar.


Denna lista är skriven av familjebloggaren Linda Blom




DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

Gilla
Visa fler kategorier