Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veronica, 26 år: 5 saker som händer med kroppen efter en förlossning

Matilda Danielsson 06/10
Efter förlossningen händer det mycket med kroppen. En del saker pratar nästan ingen om. Exempelvis att eftervärkarna kan vara lika brutala som de under förlossningen...

När man genomgått en förlossning kan kroppen reagera på lite olika sätt.

Till exempel är det inte ovanligt att man går som om man har bajsat på sig ett litet tag efter...

Här är fem saker som händer med kroppen hos de flesta efter en förlossning.

 


1. Mörbultad där nere

Ja, det kan man ju inte missa att man känner sig helt mörbultad där nere och har svårt att gå eller sitta eller förflytta sig från sittande till stående eller från stående till sittande. När du går går du ungefär som att du har bajsat ner dig, haha.

 

 

2. Ömma och hårda bröstvårtor

Under graviditeten var bröstvårtorna så hårda ibland att det kändes som att de kunde skära genom glas. Men i början av amningen är de jätteömma och ibland när man bara kommer åt dem gör det fruktansvärt ont. 

 


3. Eftervärkar

När du börjar amma drar livmodern ihop sig och det känns som ond mensvärk blandat med kramp. En natt låg jag i fosterställning och grät och sambon låg och höll om mig, de eftervärkarna jag hade då kändes värre än vid förlossningen. 



4. Läckande mjölk

Någonting som både är komiskt och frustrerande. När bebisen börjar skrika reagerar brösten och det börjar det rinna mjölk. Då kan det ibland kännas som att det rinner floder. 

 

5. Extrema svettningar

För mig är det värst under natten och kan jämföras med klimakteriet och vad jag har läst så kan det pågå i två månader. Du svettas extremt mycket och känns som du har 40 graders feber och det spelar ingen roll om du har kläder eller inte, svetten bara rinner. 

 

 

 /Veronica

 

Texten publicerades först på Veronicas blogg.

 

 

Vilken av punkterna känner du mest igen?
 

 

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:
Gilla
Visa fler kategorier