Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Andréa, 23 år: Varför är det så j*kla läskigt att dejta en bisexuell kvinna?

Blogg.se 08/12
Så, mina kära lesbiska: Kan det få vara nog nu? Jag erkänner mitt priviliegium jag har när jag även dejtar män, men kan vi snälla skippa bifobin inom queercommunityt?

Är bisexuella odejtbara? 

Andréa har ofta fått höra av lesbiska kvinnor att de inte skulle kunna ligga med någon som legat med en man.  

– Det är inte som att penisen sitter kvar och dinglar efter att en legat? Förstår ni inte på riktigt hur bifobiskt det uttalandet är? säger hon.

 

 

Andréa: Innan någon av er skriker till i "inte alla män"-anda (åh ironin): Jag menar inte alla lesbiska, men jag har tyvärr märkt att en hel del tänker så här. 

 

Jag har en liten fråga till mina lesbiska vänner, bekanta och främlingar: Vad är det som är så jäkla läskigt att dejta en bisexuell kvinna?

 

Jag tror inte riktigt ni förstår hur frustrerande det är att gång på gång få höra att en är "odejtbar" endast på grund av det faktum att jag även dras till män. Alltför ofta har jag fått höra av lesbiska att de inte skulle kunna ligga med någon som legat med en man någon gång, och helt ärligt vad i helvete?

 

Det är inte som att penisen sitter kvar och dinglar efter att en legat? Förstår ni inte på riktigt hur bifobiskt det uttalandet är?

 

Er dejtingpool är dessutom redan väldigt liten, så hur mycket förminskar ni den inte när ni även tar bort alla tjejer som någon gång legat med män? För det är inte bara bisexuella kvinnor som legat med män, vet om mängder av lesbiska som gjort det med.


Jag vill inte behöva försvara mig och min läggning varenda gång jag träffar en lesbisk kvinna. Kan vi snälla skippa snacket när ni frågar VARFÖR jag gillar män?


Jag valde inte att gilla män och kvinnor och allt därimellan. Absolut, jag kallade mig under många år för lesbisk, men sedan en dag föll jag för en man. Precis som jag när jag var sju år och blev kär i en tjej och insåg att jag inte var straight. Samma process. Samma typ av känsla.

 

Så, mina kära lesbiska: Kan det få vara nog nu? Kärlek är för alla. Eller hur? Kan jag få representeras också?

 

 

Jag erkänner mitt priviliegium jag har när jag även dejtar män, men kan vi snälla skippa bifobin inom queercommunityt?

 

Och kan ni snälla sluta tro att alla penisar som tidigare residerat inom mig ligger kvarglömda i min vagina och bara väntar på att hoppa ut och attackera er om ni skulle hamna i en sexuell situation med mig? 

  

Ge er nu!

 

/ Andréa Frisk 

Denna text är en förtkortad version av detta blogginlägg

  

Håller du med?


Här kan du läsa om det svenska gay-paret som misshandlades för att de öppet kysstes i Australien  


DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

Gilla
Visa fler kategorier