Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Bloggaren ryter ifrån: Tänk på vad ni skriver! 

blogg.se 19/05
Sociala medier har större inflytande än någonsin och att det påverkar människor är det ingen tvekan om. Boggaren Carolina Bengtsons tycker att kroppshetsen på sociala medier har gått för långt.

Kroppshets, elaka kommentarer och en snedvriden norm.

Det är en vardag för många på sociala medier.

Bloggaren Caroline Bengtsson har i ett gripande inlägg sagt ifrån mot kroppshetsen.

– En mage är väl för helvete inte fin bara för att den är platt? En mage är fin för att den sitter där. 

 

 

På hennes blogg skriver Carolina om sociala medier och hur mycket bra man kan hitta där. Samtidigt som det också finns en hel del skräp.

– Bland det värsta jag stöter på allt för ofta om en bortser från rasism och nätmobbning så är det när vuxna människor kommenterar sina kroppar på ett nervärderande sätt? Alltså vad i helvete håller ni på med?

Carolina skrev detta inlägg efter att hon sett en person lägga upp en bild där personen "välkommnar sin midja tillbaka".

 

– Okej, jag kan ta det. Jag kan se bortom detta, trots att jag som femtonåring grät mig till sömns så många nätter just för att jag inte hade nån midja.

Till bilden får personen hejarop och kommentarer som "önskar att jag också hade en så fin och platt mage."

 

– Men alltså vad fan?! Har du missat precis allt? En mage är väl för helvete inte fin bara för att den är platt? En mage är fin för att den sitter där.

 

 

 

Carolina skriver att alla människor inte kan ha en platt mage och att alla inte kan ha den påstådda normkroppen. Dessutom är många av de som gillat och kommenterat själva föräldrar.

 

– Tänk på vad ni skriver! Ni är vuxna människor med ett enormt stort ansvar att vi inte ska bidra med denna sjuka syn på människokroppar. Okej?

Hon fortsätter:

– Barn finns numera på sociala medier i tidiga åldrar, säga vad en vill om det, men kommentarer som dessa kan bryta ner även en fullvuxen människa. Önskar ni att era barn i femtonårsålder ska gråta sig till sömns? Vill ni att era barn ska börja känna ångest inför sitt matintag? Få ett sjukligt kontrollbehov kring träning och kalorier? Men framförallt: Vill ni att era barn ska börja hata sig själva?

 

I inlägget beskriver Carolina att detta självklart inte gäller enbart föräldrar. Utan att det gäller alla. Hon skiver också att det är dags att lägga ner snacket kring en smal midja och allt vad man nu förväntas att ha.

 

 

– Vet ni varför min kropp är helt jävla fantastisk? För att den gör som jag vill. Förra veckan lyfte den och välte det lilla däcket på bilden – i dag axlade vi upp och gick på det stora. Och den klarade det?! Helt fantastiskt. Tack kroppen, du är bäst.

 

Vi håller med! Alla kroppar är fantastiska, precis som de är! 

 

Läs hela det hylla inlägget här!

 

 

 

Håller du med?
 

 

 

 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

 

Gilla
Visa fler kategorier