Chokladfondant med dumle - något för alla chokladälskare!
Fondant med rinnig choklad, dumle och en klick vispgrädde.
Låter det fantastiskt gott?
Då är detta recept från bakbloggaren Sweet and Simple något för dig!
DUMLEFONDANT – GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp rumstemperat smör med socker.
2. Smält chokladen och rör ner i smörblandningen.
3. Vispa upp äggen och äggulorna i en annan bunken lite lätt och häll i smörblandningen.
4. Tillsätt silat mjöl, kakao, kaffe och olja. Rör ihop till en jämn smet.
5. Smöra och bröa små formar. Häll smeten i formarna och stick i en dumle.
6. Grädda 200 grader cirka 8 minuter.
Det är svårt att ge exakt tid på hur länge den ska vara i ugnen för alla ugnar är olika. Men ta ut den när du ser att den dallrar i mitten.
Låt den sedan vila två minuter i formen, för att sedan trycka ut den. I mitten ska fondanten vara en rinnig och krämig och inte genomgräddad.
DU KANSKE ÄVEN GILLAR: