Skapa blogg Logga ut
Skaffa PRO Stil My Everyday Ruff Diamonds Foodie Bloggspaning Tjäna pengar på bloggen Få publicitet Kundtjänst

Magisk chokladtryffelpaj med smak av apelsin

Aiia Bohlin 11/06
Choklad i mängder! Här gott folk har vi en chokladtryffelpaj med smak av apelsin och bara att läsa orden gör så det vattnas i munnen. Baka, luta dig tillbaka och njut!

Paj är alltid gott.

Men det här mina damer och herrar tar nog priset när det kommer till pajer!

En underbart fin och smarrig chokladtryffelpaj med smak av apelsin.

 

 

Chokladbotten (recept av Roy Fares)

100g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1 ägg

3 1/3 dl vetemjöl

3/4 dl kakao

 

Chokladtryffel

2,5 dl grädde

250 g mörk choklad - välj en fin kvalitetschoklad, 70%

1 apelsin, skalet

Några marylandcookies som stoppas i tryffeln

 

Chokladbotten

Sätt ugnen på 225°. Knåda snabbt ihop alla ingredienserna till en deg och tryck ut den i en avlång pajform. Ställ i frysen ca 20-30 minuter, detta för att undvika att kanterna rinner ner under gräddning. Nagga pajskalet, grädda den mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du tillsätter tryffeln.

 

Tryffel

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Riv skalet från apelsinen med ett zestjärn och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull och koka upp. Slå den över chokladen i bunken, låt stå ett par minuter. Rör sedan med en sked till en slät kräm. Plasta längs ytan och låt stå och svalna i rumstemperatur. Bred ut tryffeln i pajskalet. Dela ett gäng Marylandcookies på mitten och tryck ner. Låt stå i rumstemperatur, helst över natten innan den serveras. Servera sen med grädde eller kanske vaniljglass.

 

  

Gillar du tryffel?
 

Gillade du denna artikel? Kolla då in de här:

 

Detta receptet publicerades först här

Gilla
Visa fler kategorier