Gör nyttigare chokladkola utan gluten – på 4 ingredienser
Är du sugen på att baka, men försöker att hålla en nyttigare livsstil. Spana in detta recept på chokladkola som träningsbloggaren Linn Strömberg tipsar om. "De smakar EXAKT som vanlig chokladkola!"
Lågkalori, utan tillsatt socker, glutenfria och endast tre ingredienser.
Dessa mjuka kolor har gjort stor succé.
– De är helt makalöst goda, skriver träningsbloggaren Linn Strömberg.
Ingredienser:
50 gram Fibersirap Gold
50 gram Fibersirap Clear
60 gram Steviachoklad
200 gram lättmjölk (laktosfri).
Gör så här:
Koka fibersirapen tillsammans med mjölken. Rör om, koka i cirka 30 minuter, när du fått en fastare konsistens tillsätter du steviachokladen. Nu är det extra viktigt att röra om så det inte bränner fast! Rör samman tills det inte längre är några som helst klumpar, utan att du har en seg och slät kräm.
Häll i en form, helst en silikonform. Låt sedan svalna, gärna i kyl. Toppa med lite flingsalt. När kolan stelnat är den klar att servera! Längre koktid ger hårdare kola, kortare koktid mjukare. Testa dig fram med kulprov under kokning.
HÄR HITTAR DU FLERA NYTTIGA RECEPT
DU KANSKE GILLAR: