Choklad + cheesecake + paj = Smarrimums!

Sugen på en smarrig paj? Eller kanske en cheesecake? Inte ska du behöva göra detta svåra val. För här kommer det grymmaste receptet som är en kombo. Bilderna kommer få dig att springa in i köket direkt.


Krämig choklad-cheesecake, i ett mört pajskal, toppat med färska jordgubbar och flingsalt. 

Låter inte helt fel va? 

Spana in bilderna och försök att inte bli sugen.

Lovar, det är helt omöjligt.

 

 

Chocolate cheesecake pie

Cirka 8 - 10 bitar

Tid: ca 1 timme + 2 timmar i kylen

Svårighetsgrad: lätt

 

Ingredienser, pajdeg:

2 dl mjöl

1 dl florsocker

1 äggula

70 g kall smör i små tuna skivor

Ev 1-2 msk kallt vatten

 

Ingredienser, cheesecake-fyllning:

200 g mörk- eller mjölkchoklad

100 g Philadelphia färskost

1/2 burk kokosmjölk (utan kokosvatten)

Jordgubbar eller annat till garnering

 

Gör så här:

Blanda mjöl och florsocker i en bunke. Tillsätt det kalla smöret och hacka eller blanda för hand. Tillsätt äggulan och om degen inte riktigt går ihop tillsätt kall vatten, 1 till 2 msk. Plasta in degen och ställ kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175º C.

Smörj och mjöla en pajform eller sockerform med löstagbara kanter. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä din form med. Pricka med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter tills pajskalet är klart. Låt det kallna. Förbered fyllningen under tiden. Micra chokladen ca 20-30 sekunder åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält.

Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut "vattnet" och använd endast kokosgrädden. Häll fyllningen i den kalla pajskalet och garnera med färsk frukt eller bär.

På bilderna är cheesecaken garnerad med färska jordgubbshalvor, lite torkade jordgubbar från Dr Oetker och flingsalt. Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen. 

 

Detta recept publicerades först på bakbloggen Cookies and sweets


 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

 

stats